ÖSTRA KARUP 2023-05-31 KL. 05:00

Nya stölder av robotgräsklippare

Av Carina Nilsson

Stölderna av robotgräsklippare i Hemmeslöv fortsätter. I slutet av maj försvann ytterligare fyra robotgräsklippare.

Nya stölder av robotgräsklippare
De som stjäl robotklippare verkar ha en förkärlek för märket Husqvarna. Foto: Bilbyrån

Efter långhelgen under Kristi himmelsfärd försvann tre stycken robotgräsklippare från olika trädgårdar i Hemmeslöv. Efter pingsthelgen kan kommunpolis Sara Merbom summera ytterligare fyra stulna robotklippare i samma område.

– Det är väldigt koncentrerat till just Hemmeslöv och samtliga fyra robotklippare som stals den här gången är av märket Husqvarna. Värdet på de stulna robotgräsklipparna uppgår till sammanlagt nästan 100 000 kronor, säger hon.

Redan vid det första tillfället skickade Sara Merbom ut meddelanden till alla som ingår i olika grannsamverkansgrupper i området.

– De senaste stölderna skedde på Annas väg, Rivieravägen, Gropamöllan och Norra Ringvägen i Hemmeslöv. På Rivieravägen fanns en övervakningskamera där man kan se två mörkklädda personer som kommer på cykel. Men eftersom det var mitt i natten så blir bilderna suddiga och det finns inte så mycket att gå på, säger hon.

I stället uppmanar hon folk att ta in klipparna på natten och att försvåra så mycket som möjligt för eventuella tjuvar genom att exempelvis fästa laddplattan bättre och liknande.

– Det är dessutom bra om robotgräsklipparna inte går på natten då det är större risk att de skadar nattaktiva djur som igelkottar då, säger Sara Merbom.