ÖSTRA KARUP 2022-11-24 KL. 15:00

Östra Karup bjuder in till julmarknad

Av Joakim S Ormsmarck

Östra Karup bjuder in till julmarknad
Ernst Interiör hade en välbesökt höstmarknad och bestämde sig då för att upprepa succén med julmarknad.

Efter den lyckade höstmarknaden hos Ernst Interiör i Östra Karup är det nu dags för julmarknad lördagen den 26 november. Karin Stenmark berättar att tanken är att skapa en marknadstradition i Östra Karup efter succén med höstmarknaden med tusentals besökare på bara några få timmar.
– Vi vill göra mödan värd att svänga av E6an för en stund shopping, en fika eller springa ett varv runt boningshuset för att råda bot på spring i benen. Allt i en rofylld unik miljö.

Ernst Interiör hoppas att marknaden kan vara startskottet för ett större samarbete mellan aktörer på Bjäre, helt kostnadsfritt.
– Vi tror på att det är i mötet som saker och ting faller på plats och affärer får kraft och tar fart. Att lyckas skapa affärer tillsammans och att hjälpas åt är det som ger gåshud och är den absolut bästa motivationen, säger Karin.

Men Julmarknaden i Östra Karup sträcker sig utanför Ernst Interiörs gårdsplan och ut i hela byn.
På Bygdegården blir det hantverksutställare, julcafé och stenugnsbakat bröd, hantverkslotteri och pyssel.

Ridersport får besök av gosiga ponnys som tar ridsugna på en tur, Lager Båstad har bullat upp i butiken med kanonfina erbjudanden och Hjärte Ting sätter guldkant på julen med sina vackra kransar och snittblommor.

På Ernst Interiör medverkar, i skrivandets stund, mer än 30 lokala utställare och foodtrucks. Det bjuds på en tur i häst och vagn, jättekaniner med kaninungar, höns och grannen Håkon lånar ut sin julröda traktor till alla besökares julhälsning med fotograf på plats.

Det kommer grillas, kokas och gräddas olika godsaker över öppen eld och i gryta. Utställarna kommer att bjuda på smakprov och berätta om sina lokala produkter så som extra pepprig pepparkaksdeg till hemma bagaren, kryddigt värmande glögg, vackra vitlöksflätor, fluffiga kransar och frosttåligt vintergrönt, italienskt finkaffe, silkeslen varm choklad med grädde, snitsigt julgodis, läckra Piadas, himmelsk honung, konst från Bjäre, raps olja proppfull med omega-3, dryga handstöpta stearinljus, uppfriskande kombucha, spännande tapas, krämig risotto, viltkött, mumsig must, frigående kyckling och pizza bakad med extra mycket kärlek och så vidare.
– I butiken bjuds det på Ulrikas urgoda äppelkaka, inspiration, inredning, trevliga överraskningar, lotteri och massor av fina erbjudanden, avslutar Karin.

Fri entré och gratis parkering.