Påsken på Bjäre är något speciellt

1043

Innan jag lämnade huvudstaden och flyttade ner till Bjäre för tio år sedan var påsken inte någon högtid som utmärkte sig så värst mycket eller var så värst betydelsefull i mitt liv. Här på vår underbara halvö har dock påsken kommit att bli väldigt betydelsefull då det är det rejäla avstampet för sommarsäsongen och allt den förhoppningsvis har att erbjuda.

Nu på påsken har ljuset på allvar gjort sitt intåg och på konstrundan bjuder konstnärer in till sina ateljéer, sommarkrogar öppnar upp på helger och i vårsolens allt starkare värme kan vi sitta på uteserveringarna och inse att det blir nog sommar även detta året. På golfbanorna arrangeras tävlingar och vintergreener är ett minne blott och slagmattan brukar kunna lämnas hemma. Fåglarna kommer tillbaka och ljuder sina vårläten till oss. Naturen vaknar till liv, så även vi människor som törstar efter värme och ljus efter en mörk vinter.

Påskens datum varierar från år till år, så även vädret. För sex år sedan låg påsken väldigt sent och på påskafton den 23 april 2011 toppade kvicksilvret på 23,7 grader och jag minns att vi satt ute och åt påskbuffén i bara skjortan när solen låg på. Så varmt blir det inte i år kan jag lova även om jag skriver detta några dagar innan påsk.

I veckans nummer kan ni läsa om dyra personalutköp som kommunen gjort, om förslag på ny lokalisering av brandstationen, om föreningen Gamla Båstads arbete med att ta hand om Båstads historia i ett hanterbart skick, om integrationsprojekt, en härlig Lexus och vårens lekfulla mönster. Annonsörerna bjuder även på bra erbjudanden som ni ser på sidorna framöver. Jag hoppas just du hittar någon läsning som du gillar!

Läser du tidningen på utgivningsdagen 1 april så ta tillfället i akt att tänka ut ett riktigt roligt skämt att skoja din nära med.

Så med sommarsäsongen i sin linda vill jag till alla krögare, affärsinnehavare, invånare med fler säga som i mello: Nu kör vi!

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU