PERSONPORTRÄTT 2021-02-04 KL. 12:06

Hon kommunicerar med det osynliga

Hon kommunicerar med det osynliga

Längtan efter frihet och mening fick Eija att byta bana i livet. Nu är hon sin egen chef och hjälper andra genom sitt arbete som själscoach.

På det mörka köksbordet ligger tiotalet stora nedvända tarotkort. De tända ljusen i rummet fladdrar till i draget från de gamla fönstren. Eija hummar och sveper sin hand över korten framför sig. Sedan väljer hon ett kort som hon vänder på.
– Det ser ut som att du har överflöd på väg in i ditt liv. Men var försiktig med vad du önskar dig, säger Eija, lyfter sina ögon från kortet och möter min blick. Vissa saker vill du nämligen inte ha överflöd av.

Korten har länge fungerat som ett verktyg för Eija när människor har sökt sig till henne i önskan om vägledning i livet. Men hur kan kort berätta om någon eller deras liv?
– Det är din själ som pratar genom korten, menar Eija. Vi alla har svaren till alla våra frågor, inom oss själva. Vi är alla mediala men vi utvecklas i olika takt. Det mediala handlar om att känna in, se och höra det som inte syns och hörs högt.

Första kontakten

Det mediala har alltid varit en del av Eijas liv. Hennes första minne är från sexårsåldern när hon var ensam ute och gick mitt i vintern. Hon valde att ta en annan väg än vad hennes mormor hade sagt till henne att göra. Vid vägkanten hittade Eija en medvetslös man, som troligtvis hade frusit ihjäl i snön om hon inte hade valt att gå just den vägen.

Vem det var som gav Eija den här vägledningen kunde hon själv inte svara på då. Det var inte förrän många år senare som hon fick svaret.
– Under hypnos, i ett väldigt avslappnat tillstånd, hörde jag den där inre rösten ännu tydligare. Jag ville ha svar på var rösten kom ifrån, vem är det som pratar med mig? Svaret kom då direkt. Det var min egen själ som pratade.

Ny riktning i livet

Eijas intresse för det mediala och det inre behovet att hjälpa andra började växa allt mer. Men vägen till arbetet som själscoach var varken rak eller enkel. Hon levde det hon kallar för ”ett vanligt liv”, med hus, familj och hektiskt arbetsliv till hon ”mötte den berömda väggen” för femton år sedan.
– Jag blev utmattad och kände stor sorg över livet. Det tvingade mig att tänka om, hur ville jag leva mitt liv? Jag träffade då en kvinna som gav mig medial vägledning. Jag blev ännu mer övertygad om att byta riktning i livet. Ingen skulle få bestämma och styra över mig längre!

Eija började att utbilda sig inom det mediala och att bli en tidigare liv-terapeut blev det första steget. Det hjälpte henne att bearbeta även sina egna trauman.
– Jag fick ett kall att börja arbeta med det mediala och använda min mediala förmåga och mina egna livserfarenheter för att hjälpa andra. Jag blev som en kommunikationskanal för själar, berättar Eija.

Idag har Eija lämnat det gamla livet bakom sig och skapat sig ett liv hon själv vill leva. Nu arbetar hon endast med det mediala, när och var hon själv vill.
– Min uppgift i livet är att hjälpa andra och jag brukar hamna där jag behövs, säger Eija, samlar ihop sina kort från bordet och blåser ut ljusen. Men nu måste jag till skogen och ladda energi.

Text & foto: Julia S Ormsmarck