Samarbete lönar sig

1169

Visst är det härligt med samarbeten som slår väl ut för alla parter. Ett gott exempel på detta måste vara det samarbetet mellan Apelrydsskolans mat och drykesprogram, Norrvikens Trädgårdar och SPF som gjorde att eleverna kunde få praktisera på att laga mat och servera i skarpt läge när pensionärerna i lokala SPF-föreningen ville njuta sopplunch med underhållning i nya växthuset på Norrviken. Mer om detta finns att läsa i tidningen.

Tidigare har vi skrivit om samarbetet mellan designer och tyg- grossisten som nu är i full rullning. Många många fler lokala samarbeten finns det säkert i kommunen. Är det något som visat sig vara extra lyckosamt som vi inte skrivit om får ni gärna tipsa oss. Att kunna skriva om lyckade samarbeten kanske kan få fler att genom de exemplen titta runt och se om de har någon eller några som nya samarbeten skulle kunna inledas med.

Ett lyckat samarbete ska göra att alla parter får ut något av det och gemensamma insatser ger större resultat än de enskilda som satsar sin del. Att bli påtvingad samarbete verkar vara svårt att få till. Tittar vi på alla turer kring regeringsbildningen så verkar just samarbete vara väldigt svårt att få till så alla parter blir nöjda. Inom det området får vi hoppas att de lokala partierna i Båstad har lättare att forma goda samarbeten under hösten så vi medborgare är de som tjänar på det i längden.

Även vi har inlett ett nytt samarbete som gör premiär i detta numret. Det är Therese Berséus Soukas som från och med detta nummer kommer göra det vi kallar för Röda Tråden som är en följetång där människor på bygden får berätta om sig och vad de gör. Sedan skickar de vidare tråden till en annan person tillsammans med en fråga. Therese har tidigare erfarenhet av just såna här artiklar från en annan tidning.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU