Semestertider eller högsäsong!

1098

Nu har sommargästerna kommit. Stränderna fylls av badsugna när solen är framme och de ärenden som för oss Båstadbor brukar gå fort tar lite extra tid. Köer på Köpmansgatan och fulla parkeringar är något vi får vänja oss vid nu under några veckor.

Som exstockholmare har jag tidigare levt med att just köer och parkeringsproblem är normalläget så jag tycker inte det är så farligt att min restid till redaktionen blir fem minuter längre under ett tag.

Sen kan man försöka vara lite smart och hjälpsam så flyter trafiken på bättre. Planera lite i vilken ordning ärenden och resor görs. Undvik vänstersvängar ut på Köpmansgatan. Släpp in bilar så de inte bildar blockeringar bakom sig. Försök agera så det flyter på. Hade vi haft trafiksituationen vi har under juli hela året hade vi haft trafikljus i varje korsning så som det är i städerna men lyckligtvis så slipper vi det vilket är skönt resten av året.

Det är som sagt semestertider för väldigt många just nu. För de som fyller stränderna, restaurangerna och besöker alla våra evenemang och sevärdheter under kommande veckorna. Men för många av oss på Bjäre betyder semestersäsong mer jobb om man jobbar med besöksnäringen som är så viktigt för oss.

Vi på Bjäres tidningsredaktion kommer jobba hela sommaren och ett nytt Bjäre NU kommer att komma varje vecka. Dock kommer rapporteringen att skifta lite då det kommunala arbetet har uppehåll men det är valår så det kommer nog inte bara handla om alla evenemangen ändå.

I veckans nummer bjuder vi på intressant läsning om Bergmankryssningar till havs, fossilbränslefritt Skåne, hur det gick på nya tennistävlingen Båstad Ladies och på Båstad Marathon som nyligen avgjordes, att bilklubbar har fått Bjäre som en favorit, lokalpolitikers insändare om senaste händelserna med mer.

Så ta med tidningen till stranden och läs om det ovan eller dröm dig bort i testen av nya Touareg och lös korsordet i solen.

Trevlig läsning!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU