Sjukdomens många ansikten

172

Nu är smittan på en ny topp här i Båstad och i Skåne. Antal positivt testade är fler än någonsin under denna pandemitid. Visst beror det till stor del på att det testas mer nu men det ger ett kvitto på att smittan finns bland oss. Akademi Båstad Gymnasium återgår till fjärrundervisning, kommunens verksamheter är stängda, många jobbar hemma. Och det är nog bra.

I detta nummer kan ni läsa om Annika Lindström som inte tillhör någon riskgrupp men som drabbats hårt av sviterna efter covid-19. I olika media rapporteras mer och mer om de som blivit drabbade men som inte blir ett dödstal i statistiken. Att det är de gamla och de i riskgrupp som till största del dör fortsätter vara en sanning men det är många fler än dem som drabbas utan att hamna på IVA. Ingen går säker från att inte bli ordentligt sjuk om de blir smittade.

Nu får vi fortsätta vara kloka i våra beslut kring vår vardag. Se till att minimera sociala kontakter och hålla avstånd. Ingen kan veta hur denna smitta ska fortsätta sprida sig och experterna blir överrumplade gång på gång över hur det utvecklar sig och vilka konsekvenser det blir.

Håll ut!


Peter Jakobsson, Redaktör Bjäre NU