Klik venligst
SPORT 2024-04-26 KL. 08:52

48 miljoner i jackpott - vi hittar V75-spiken direkt

Av Magnus Blom

På lördag vankas det jackpott på V75 med 48 miljoner kronor och allt kommer att avgöras i Gnällbältet då Örebro står som värd.

48 miljoner i jackpott - vi hittar V75-spiken direkt
Magnus Blom, vår travexpert

Den bästa spiken hittar jag redan i den första avdelningen och kopplar därmed grepp i jakten på sju rätt. Sedan har jag en chansspik som är kraftigt kuskförstärkt och vidare har jag hittat några rysare som kryddar kupongen.

Häng med på genomgången.

V75-1: Spik direkt. 1) Freako är Roger Walmanns fine fyraåring efter Maharajah som svarade för en årsdebut med ruggig mersmak. Han dansade runt ovalen på 1.13,42140 meter och en avslutande runda på 1.12 utan att se det minsta plågad ut. Med den genomköraren innanför västen lär han vara ännu bättre nu och då han öppnade snabbt från samma läge senast som nu ser jag inga moln på himlen utan plockar fram hammaren och slår in spiken direkt. Hela vägen, Örjan! Bakom är det öppet. 11) Global Caps är segervan med tio vinster på tolv starter och stall Nurmos växlar även upp med att köra barfota runt om. Har dock inte startat på nästan tre månader och Jorma Kontio är inte lika vass som kusk då han får anfalla bakifrån. 8) Micke Sting gick en bra slutrunda som trea på V75 på Romme. Bakspår nu och dessutom lärlingskörd.

V75-2: Favorit eller skräll? 5) Cherokee Face blir favorit, med rätta, i lägsta klassen. Daniel Wäjerstens fyraåring kommer från seger från utvändigt ledaren och vann plättlätt med krafter kvar med ett slutvarv kring 1.13. Bra chans igen. 6) Spike M.M. var favorit på Bergsåker för två veckor sedan, men var uddlös i spurten trots en fin resa. Bättre nu? Halmstads Wim Paal åker upp med 6) Slave to Love Cal som är i bra slag. Kördes passivt senast, men sköt till fint när luckan kom. Nu barfota fram och amerikansk vagn. Se upp! 3) Zantanaz kan också vara en kantboll. Var med på V75 på Romme men galopperade i första sväng. Visade sedan 13,6/2000 meter och duger fartmässigt i klassen. 8) Victory Poseidon vann busenkelt från ledningen på Solvalla. Marigt läge nu med bricka åtta bakom bilen. Aktuell om det löser sig.

V75-3: Ett tvåhästarslås. Sista uttagningsloppet till Paralympiatravet och en duo sticker ut. Daniel Redén har med en elitloppsdeltagare från förra året i 5) Mister Hercules, som gjorde sin första start på åtta månader och blev fyra bakom stallkompisen Kentucky River på Bergsåker. Lopp i kroppen, startsnabb och lättare emot= bra segerchans. Alessandro Gocciadoro vill emellertid ha ett ord med i laget med 6) Clarissa som i januari var knappt slagen tvåa i Prix Helen A Johansson på Vincennes bakom Isla Jet. Hon har inte startat sedan dess, men en liknande insats igen gör henne aktuell.

V75-4: Kuskförstärkt chansspik. Ett lurigt lopp, såtillvida inte 5) Kite Runner löper upp till sin kapacitet. Tränaren Fredrik B Larsson körde senast och efter en tappstart visade fyraåringen 13,8/2000 meter som fyra. Lopp i kroppen nu och dessutom förstärks han med Erik Adielsson i jollen vilket gör honom högintressant. En chansspik om han får en hygglig start från sitt femtespår. 3) Tyson Renegade har vunnit tv av tre lopp i år och fck ett bra läge. Ett tidigt motbud. 6) Arn Silvio kan leda länge om kusken prickar från springspår. 10) Egon Vendil var ute i försök till Kungapokalen senast och gick bra. Lättare emot nu, men står samtidigt 20 meter bakom.

V75-5: Vild startrusning. Korta häcken och lita på att det kommer att laddas på alla hål och kanter för att komma till den åtråvärda ledningen. 2) Kendall Jackson var med på V75 för två veckor sedan på Bergsåker. Hade bricka tolv då och kördes invändigt och behövde aldrig uppsöka duschen efter loppet. Betydligt bättre förutsättningar nu och får tipsnicken. 6) Dana Ek gör årsdebut för Gocciadoro och hon är säkert väl förberedd. Ett tidigt streck. 1) Jax Journey står lite tufft till på pengarna, men är i sitt livs form och skulle han försvara innerspåret kommer han att spåra länge. 5) Hipster K. är en fin sprinter som dock inte vunnit på ett år, men som duger med rätt lopp. Hemmahästen 3) Nailèm med Åke Lindblom kan vara en luring. Han gick i mål med sparade krafter senast. Dem kan ha få användning av nu.

V75-6: Fram med målarpenseln. Omgångens svåraste lopp i mina ögon. 3) Combat Fighter är startsnabb och kan leda från start till mål. Det finns dock risk/chans att spetskampen blir utdragen då även 5) Mizai (barfota nu!) kan lägga iväg bra första biten. Det öppnar förstås upp loppet och därför känns det skönt med några streck till. 12) Dea Sprint Bar gick 1.10/s.700 senast och var godkänd. Kommer in i matchen om tempot blir högt. Loppets megarysare är 10) Draupner, som härjade med framgång på V75 förra året. Insatsen senast på Jägersro skvallrade om att toppformen infunnit sig då han knallade runt 1.12,5/2000 meter efter tappstart. En procent nu! Tackar.

V75-7: Kvartett i långa loppet. Orebro Int'l över tre varv avslutar kupongen. Urstarke 10) High On Pepper var vintern och vårens kuse med åtta raka segrar innan han gick på pumpen senast och var inte som bäst då. Har laddat om batterierna men 40 meters tillägg är tufft. Daniel Redén har med duon 13) S.I.P. och 14) Gamin Jaba. Den förstnämnde har fått lopp i kroppen och formen borde vara framflyttad. Den senare gör debut i ny regi och kommer från Jean Michel Bazire där han stångats mot tufft motstånd på Vincennes i Frankrike. På startvolten vill jag ha med 3) Pwojtech Vrijthoiút som vunnit fyra av de fem senaste loppen. Skulle vasse Carl Johan Jepson sno åt sig spets blir han inte lätt att fånga in, speciellt som de aviseras barfota runt om.

V75-förslaget är på 1960 rader och kostar 980 kronor.

V75-1: 1 Freako

V75-2: 1,3,4,5,6,8,10

V75-3: 5,6

V75-4: 5 Kite Runner

V75-5: 1,2,3,5,6

V75-6: 1,3,4,5,6,10,12

V75-7: 3,10,13,14

Lycka till!