Klik venligst
SPORT 2023-11-03 KL. 15:00

Åldermannen Dennis Everberg manar till lugn

Av Roger Bengtsson

Som en av två ”91-or” i truppen är Dennis Everberg tillsammans med skadade backen Brandon Davidson äldst i årets Rögle. Med erfarenhet, rutin och alltjämt en väldigt hög nivå i sitt spel förväntas Everberg dra ett stort lass. Men precis som för övriga i laget har den första fjärdedelen av SHL gått oväntat tungt och trögt för Everberg, som dessutom missade ett antal matcher på grund av en ansiktsskada.

Åldermannen Dennis Everberg manar till lugn
Dennis Everberg förväntas dra ett stort lass i Rögle BK. Men trots att det går tungt försöker han behålla lugnet. – Asså det lönar sig inte att stressa upp sig, resonerar Everberg. Foto: Bildbyrån

– Vi kämpar på för att komma på rätt köl. Jag tror inte på att drygt 20 spelare plötsligt gått och blivit dåliga. När man hittar rätt och vinner matcher går det lite som på räls, ingen ägnar särskilt mycket tid åt varför man vinner. När det kärvar så vänds och vrids det på det mesta, det är mycket möten och känslor och tankar luftas.

Är det för mycket möten, blir alltihop förstorat?

– Det är ingen som har svaret på det. Vi gör ju misstag på isen som måste rättas till och vi har ett powerplay som inte är i närheten av att fungera, det är klart att vi måste hitta vägar för att lösa det. Vi gör vad vi kan i alla fall.

Är det frustrerande?

– Det är en del av businessen. Hockey är fortfarande väldigt kul. Det är klart att man vill vinna och få lite lugn och ro, men jag ser enormt mycket fram emot nästa match trots att det gått tungt.

Hur är det att vara synonym med Rögle och vara en av klubbens främsta ”kulturbärare” när det studsar emot?

– Det är ju en ära att få ha Catena Arena som hemmaborg. Det är inte så många som får det. Jag trivs väldigt bra med livet här. Det är klart att det kan uppstå press, inte minst utifrån och dom höga förväntningar som finns på mig och laget. Fast den press jag mest hanterar är den jag själv sätter. Jag har ju drömmar om att nå framgångar med den här klubben, men just nu är vi långt från det. Jag har ju en titel med den här klubben (CHL-mästare 2022, reds.anm.), så jag vet hur mycket sånt där betyder. Till sist kokar det ner till mätbara framgångar, det är ju en resultatbaserad bransch. När resultaten och framgångarna kommer är det ingen som bryr sig om hur det ser ut. Nu får vi inget med oss och då dissekeras allt i minsta detalj. Det är mitt och övriga lagets jobb att få resultaten med oss.

Everberg har förståelse för röglefansens frustration. – Jag fattar verkligen hur det måste vara när man blöder grön-vitt” och det går tungt. Herre gud, jag är ju också röglesupporter. Foto: Bildbyrån

Finns det en oro i laget i nuvarande situation?

– Nä, alltså jag känner att vi som grupp håller ihop väldigt bra och just det är viktigt. För när man vinner och allt rullar på är det väldigt enkelt att få en grupp att fungera. När man har det tungt är det inte fullt lika självklart. Därför är det jäkligt viktigt att vi står starka tillsammans som grupp nu i motgång och det gör vi, det känns bra och vi har väldigt kul tillsamma-ns. Hade inte det varit fallet hade jag varit orolig. Men inte nu.

Intrycket man får av dig är att du står väldigt lugn och stabil i det här. Är du det?

– Asså det lönar sig inte att stressa upp sig. När man gör det blir det aldrig bra. Jag ser ju att vi i många matcher varit väldigt nära att få poäng med oss, trots att vi är långt ifrån vårt bästa. Alla här inne hatar verkligen att förlora, men när man gör det måste man försöka lära sig något, dra nytta av det. Just nu funkar inte vårt powerplay. Hade det fungerat hade vi förmodligen kommit undan med att spelet i övrigt inte varit så bra. Vi faller ofta på egna misstag och det är något positivt i eländet, för det är en sak vi kan lösa och förändra. Så, jo, jag är nog ganska lugn trots det utsatta läget vi är i.

Förstår du att röglefansen är oroliga?

– Ja, det är klart att jag förstår det. Jag är ju själv supporter till olika lag, dom lägger tid och pengar för att komma och stötta oss medan vi har satt ett mål som vi inte infriar i nuläget så det är klart att det blir missnöje. Jag fattar verkligen hur det måste vara när man blöder grön-vitt” och det går tungt. Herre gud, jag är ju också röglesupporter. Men med lugn och tålamod så löser vi det här.