Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2020-08-13 KL. 10:00

Äntligen avspark för Båstads GIFs damlag

Äntligen avspark för Båstads GIFs damlag

För ett år sedan skrev vi om att Giffen startat upp projektet med att få ihop ett damseniorlag. En satsning som lyckades. Tyvärr gjorde corona att seriespelet inte kunde komma igång i våras men nu har damlaget gjort premiär och matcherna kommer tätt.

Många i laget kommer från det tidigare flickor 15-laget. Några har kommit från andra håll och nu är de runt 20 i truppen som tränat och haft en otroligt lång försäsong.
– De han spela några träningsmatcher i våras och någon nu på sommaren, berättar Carina Boysen som är ordförande för fotbollssektionen i Båstad GIF.

Serien blir kortare som en enkelserie, 10 lag i serien så det blir 9 matcher.
– Det är jättekul att vi nu har ett damlag, det har vi längtat efter länge och det känns stort för klubben, säger Carina.Spel inför tomma läktare på grund av restriktioner.

Första matchen var mot Hjärnarp GIF och blev en lyckad premiär med vinst 3–0.
– Första halvlek så rullade vi upp deras försvar och kom till målchanser gång på gång. Vi gör dock både 1–0 i 18:e minuten och sen 2–0 i 38:e minuten. Bra genomförd första halvlek med snabbt passningsspel. Andra halvlek så kunde man tro att vi skulle fortsätta med samma fina spel, men tyvärr så kom vi in lite i motståndarnas tempo. Vi skapade ändå så mycket målchanser så vi borde gjort fler mål. Vi trycker in ett mål till i 58:e minuten genom kvällens enda målskytt Elin Nilsson som stod för ett hattrick. Strålande med tanke på hon mest spelat på innermitt men nu uppflyttad till topp, beskriver Staffan Andersson, tränare för damlaget.Firande efter ett av målen.

Andra matchen var i stekande hetta mot Västra Karup. Där bjöds på större motstånd och drabbningen slutade oavgjort.
– Det han inte ens gå en minut innan Matilda Ivarsson, denna gången på topp men vanligtvis målvakt, ryckte ifrån ett stilla stående försvar och dunkade in 1–0. Västra Karup var absolut inte ofarliga. Deras ena forward höll hög klass, ställde till oreda i vårat försvar och det fick vi erfara ännu mer i andra halvlek. Matchen slutade 3–3.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON