SPORT 2022-07-07 KL. 16:25

Båstads fotbollsskola fortsätter att växa

Av Erik Persson

I snart 10 års tid har Båstad GIF arrangerat sin sommar-fotbollsskola. En tradition som fortsätter att växa bland barnen på bygden.

Båstads fotbollsskola fortsätter att växa
På bild, Marius och Filip, två av fotbollsskolans ungdomstränare. Foto: Erik Persson

Intresset för Båstads fotbollskola fortsätter att växa bland de 7-14 åriga deltagarna.

– Flera av våra ungdomar och tränare vill hålla igång. Barnen har kanske som mest energi på sommarlovet och mår bra av att aktiveras. Dessutom är det en plats att träffa nya och gamla vänner under lovet, säger klubbchef Anette Eriksson på Båstad GIF.

– Vår fotbollsskola på sommaren är öppen för alla. Vi har förstås flest spelare från vår egen klubb, men många kommer också ifrån närliggande kommuner eller har sommarboende här i Båstad. Evenemanget har blivit en tradition för ett stort antal av våra deltagare, fortsätter klubbchefen.

Några barn och föräldrar har därför utryck att man kanske borde förlänga fotbollsskolan.
– Vi har absolut tänkt tanken, men vi ser också att flera barn är rätt nöjda efter fyra intensiva dagar tillsammans. Vi får se det som ett gott betyg, men det ska även fungera för våra tränare. Ofta tar många ledigt ifrån sina jobb för att kunna hjälpa till, svarar klubbchefen.


Träning ger färdighet. Foto: Erik Persson


En stor del av fotbollsskolan handlar om att ha roligt, men ger också en möjlighet för utveckling bland de äldre deltagarna.
– Många utvecklas och växer, både som spelare och människor, under dessa fyra dagar tillsammans. Man ser också att många lär sig utav att träna med spelare ifrån andra klubbar, vilket motiverar, säger en av tränarna Filip Larsson.

Under de senaste två åren som präglats utav en pandemi, har fotbollsskolan sett nya deltagarsiffror.
– Vi såg definitivt en effekt av pandemin när fler familjer valde att stanna hemma på bygden. Därför var vi lite oroliga inför årets fotbollsskola, nu när världen öppnats upp igen Men vi har faktiskt sett samma siffror, om inte fler, vilket känns väldigt bra, avslutar Anette.


På bild, delar av de äldre deltagarna under fotbollsskolan. Foto: Erik Persson