SPORT 2023-10-23 KL. 11:12

Båstads GIF avslutar fotbollssäsongen med glädje och rekordmånga deltagare

Av Peter Jakobsson

Runt 200 spelare plus ledare och andra hade samlats på Örebäcksvallen för att ha avslutning för fotbollen inom Båstads Gif. Nu avslutas ett år med rekordmånga utövare vilket gläder alla inblandade. Glada miner och hundratals korvar och hamburgare gick åt.

Båstads GIF avslutar fotbollssäsongen med glädje och rekordmånga deltagare
Foto: Peter Jakobsson

Örebäcksvallen var full av folk och aktivitet när Bjäres största idrottsklubb, Båstads Gif, hade avslutning med fotbollen.

– Totalt är det runt 200 barn och ungdomar plus att antal ledare och en del av de yngre barnens föräldrar som är på plats, berättar Carina Boysen, fotbollssektionens ordförande.

Det var fullt med spel på planen under Giffens avslutning. Foto: Peter Jakobsson

De yngre barnen mötte föräldrarna i några vänskapsmatcher innan de fick korv och hamburgare. De äldre ungdomarna spelar mot varandra i olika lag i matcher om 3 gånger 10 minuter. Sen väntade korv och hamburgare även till dem.

– Det som är väldigt rolig att se är att de äldre får med de yngre och att alla är delaktiga och har så kul, säger Carina och tittar på den febrila aktiviteten på planen medan röken från grillen gav en härlig doft över området.

Matcher pågick hela tiden. Foto: Peter Jakobsson

Inom Giffen finns det fotboll, innebandy och friidrott men det är fotbollen som lockar flest utövare och i år har det varit rekordmånga.

– Vi har haft 21 lag i seriespel vilket är All time high. Vår barn- och ungdomsverksamhet bara växer och växer vilket vi är väldigt glada för, säger Carina.

Totalt är de runt 550 unika personer som idrottar inom Giffen. Fotbollen lockar runt 420 aktiva och vissa av dem är med i flera idrotter.

Att det är rekordmånga som är med i Giffen tror Carina beror på flera saker.

– Vi har jobbat långsiktigt och har skapat en fotbollsmiljö som är tilltalande, vi har utbildade ledare och det ska vara tryggt och roligt att spela fotboll i Giffen. Detta arbete har vi hållit på med i många år och nu ser vi resultatet av det hela, förklarar Carina.

Hamburgare grillades i strid ström för att hinna mätta alla magar på spelarna. Foto: Peter Jakobsson

Med många ungdomar och lag krävs också många ledare och det är inte alltid lätt att ordna.

– Jag tycker vi har lyckats bra med att rekrytera ledare. Till de yngre barnens lag är det ofta föräldrar som är ledare och för de andra försöker vi även ha ledare som inte har föräldrakoppling till barnen.

På det sportsliga planet har det gått bra för Giffen under året.

– P15 stod nyligen klara som vinnare i A-serien. P16-laget och F15 har spelat i a-serier. Men det viktigaste är att alla spelare känner att de utvecklas och har roligt. De ska känna att det är roligt och givande att komma till träningar och matcher. Då är det mer troligt att spelarna hänger kvar längre upp i åldern, säger Carina.

Alla som var med på avslutningen fick korv eller hamburgare och kön blev lång. Foto: Peter Jakobsson

Att Giffen har samlat fler idrottare och ledare än någonsin gläder även klubbchefen Anette Eriksson som hade fullt upp under avslutningen.

– Det är fantastiskt och väldigt roligt! När vi har många aktiva som trivs så blir det ringar på vattnet som säkert lockar ännu fler. Men vi har blivit duktiga på barn- och ungdomssidan och speciellt på flicksidan där vi nu har många spelare, säger Anette och tillägger.

– Vi har bra ledare och kan ta väl hand om alla som spelar, vi har glädje i sportandet.

Klubbchef Anette Eriksson och fotbolssektiones ordförande Carina Boysen. Foto: Peter Jakobsson

Några av de som var med på avslutningen är tjejkompisarna Leah Kollberg-Johnsson, Lovis Lidebjer och Maja Kjellsson som fått varsin hamburgare efter avslutat spel. Deras glada energi avspeglar stämningen på dagen.

– Det har varit jätteroligt, vi har spelat olika matcher, säger Leah mellan tuggorna på hamburgaren.

Leah Kollberg-Johnsson, Lovis Lidebjer och Maja Kjellsson hade roligt på avslutningen och ser fram mot fler år med fotboll. Foto: Peter Jakobsson

Utetemperaturen denna oktoberlördag hade fått ledare och andra att bylsa på sig tjocka kläder men tjejerna hade fått upp värmen.

– Det var lite kallt om tårna i början men nu har vi sprungit och då blev vi varma, förklarade Lovis.

På frågan vad som är roligast med att spela fotboll var tjejerna överens och svarade nästan samtidigt.

– Att göra mål!

Fnittrande återgick tjejerna till hamburgarna och fler kompisar ur laget anslöt till det lilla gänget på bänken.