Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2020-09-03 KL. 09:00

Badsugna tog sig an utmaningen

Badsugna tog sig an utmaningen

Två av få arrangemang och tävlingar som kunde genomföras nästan som normalt var Torekov Swim Run och Torekov Open Water. Med vädergudarna på sin sida var det hundratals deltagare totalt under en helg.

På lördagen var det dags för Torekov Swim Run. En tävling där deltagarna, två och två, springen och simmar om vartannat. Starten gick vid Riviera Hotel och målgång på Morgonbryggan i Torekov. Då hade de avverkat 18,2 kilometer löpning och 4,5 kilometer simning. Allt uppdelat på nio löpningar och nio simturer.

Lagens styrka skilde sig och redan efter första löpningen och simningen var fältet väl utspritt. Av de 88 lagen var det endas två som inte tog sig i mål. Vinnare i herrklassen blev Berggren/Andersson på tiden 02:25:26. I damklassen vann Irewährn/Andersson på tiden 02:45:35.
– Swimrun hade ett sjukt starkt startfält, banrekordet från i fjol flög iväg när lag Alex och Max krossade det med 28 min, säger tävlingsarrangör Emma Jönsson.Landstigning efter första simsträckan runt hamnen i Båstad. Nästa anhalt är Paulins brygga till fots.

Söndagens Open Water hade lockat 150 deltagare som skulle simma de 3200 meter från Hallands Väderö till Torekov. Med underbart sensommarväder, snälla vindar gav sig simmarna av mot Torekov.
– Söndagen kunde inte erbjuda bättre förutsättningar med 7–8 meters sikt, vågor mot söder och ström mot norr varför alla simmarna simmade mer eller mindre rakt i år, jämfört med i fjol då det var ganska strömt, berättar Emma Jönsson.

Klasserna var indelade efter kön men även uppdelat på tävlings- och motionsklass. Tiderna varierade mycket. Snabbaste kvinna var Ulrika Thuné på tiden 43:48 som slog kvinnligt banrekord med prestationen. Snabbaste man var Christopher Jedel på tiden 37:29. Motionärsklasserna vanns av Gabrielle Sponheimer (53:27) och Kristoffer Göransson (43:29).

Bland motionärerna var det många som simmade i långt över en timme och en som kämpade på i två timmar.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON