SPORT 2021-07-12 KL. 07:00

Bästa startfältet på länge för Nordea Opens herrtennis

Av Peter Jakobsson

Efter förra årets inställda turnering är herrarna tillbaka på centercourten i Båstad för att göra upp i Nordea Open. Ett starkt startfält med flera stjärnor möter uppstickare i Båstads ATP 250-turnering. Som brukligt är vecka 28 i Båstad tennisveckan. Förra året ställdes allt in men nu ska det spelas på det röda gruset igen. Det är ett blandat startfält med både etablerade spelare kommande världsstjärnor.

Bästa startfältet på länge för Nordea Opens herrtennis

– Bland de etablerade är det jättekul att vi har med Fognini, Tsonga och Gasquet. Sen är det kul med de två unga som har högst ranking i startfältet; Shapovalov och Ruud. Casper Ruud har haft en otroligt bra vår på gruset så han kan nog vara en aspirant till titeln, säger Chriser Hult som är tournament director för Nordea Open. Bland de unga stjärnorna har vi Lorenzo Musetti från Italien som var en av de yngsta som slagit sig in på topp hundra i rankingen.

Många länder finns representerade bland startfältet, även våra grannar.
– Kul med den skandinaviska närvaron i tävlingen. Vi har Emil Ruusuvuori från Finland och Ruud från Norge. Wild Cards har getts till dansken Holger Ruune och Elias Ymer från Sverige.

Fler svenskar kan ta sig till huvudtävlingen men har ett kval att bemästra först.
– Till kvalet har Wild Cards getts till Leo Borg och Carl Söderlund som kommer från Collegetennis i USA. Kul att ge dem möjlighet att prova på att spela på denna nivå, säger Christer.

Många anser att detta är det bästa startfältet på länge.
– Det är alltid lite oroande om man ska få ihop ett bra startfält när det är ett OS-år men det verkar som en hel del inte kommer åka till Tokyo på grund av karantänsregler som gör det komplicerat. Men vi har lyckats väldigt bra. Magnus Norman som är sportchef, och har vunnit Swedish Open två gånger, har varit väldigt bra på att få hit spelare.

Gällande restriktioner på grund av pandemin begränsar antalet publik mycket.
– Det är tråkigt men det är kul att vi kan genomföra tävlingen. Ett normalt år hade vi nog sålt slut på biljetter fort med detta grymma startfält. Nu kan vi bara sälja runt 25 procent av vår fulla kapacitet. De få biljetter vi kan sälja är eftertraktade.

Många verkar ha längtat efter att se bra tennis.
– Det är stort intresse. Tror det finns ett uppdämt behov av att se på livesport, avslutar Christer Hult.

Text: Peter Jakobsson
Foto: Peter Jakobsson

och Nordea Open