Klik venligst
SPORT 2024-05-10 KL. 11:14

Bloms V75-tips: 44 miljoner i jackpott

Av Per Brolléus

Bloms V75-tips: 44 miljoner i jackpott

På lördag avgörs V75 på Umåker i Umeå och det väntar 44 miljoner kronor i jackpott. Det ser ut som en spännande omgång där det är sista chansen att kvala in till finalerna på Solvalla om två veckor i samband med elitloppshelgen.

Jag har grävt djupt i lopparkivet och hittat en spännande spik som gav ett underbart intryck i årsdebuten.

Ni som vill vara med på en andel på mitt V75-system hittar Hoddles Heta på atg.se/icatierp Varmt välkomna.

Häng med på genomgången.

V75-1: Många om budet. Streckspelet inleds med ett lopp för lägsta klassen över lång distans. 7) Facetime Love brände som storfavorit i årsdebuten och var inget extra efter 1.16/s.700. Ska nu även ut på långresa och känns bräcklig med ny kusk. Tipsettan placerar jag istället på 9) Cherokee Face som avslutade bra som fyra i V75 på Örebro via 1.12/s.700. Spurten kommer att bita riktigt bra i det här sällskapet. 8) Frodo de Castella kommer från Markus B Svedbergs formstall. Läget är förstås chansartat, men med klaff på bitarna kan han skrälla. 4) Fructose är snyggt matchad och har vunnit fyra av de fem senaste loppen. Känns dock aningen överstreckad.

V75-2: Ett lejon snabbast? Ett försök till Diamantstoet. 7) Mellby Lion provade lyckan i Drottningens pokal, men fick inget med mot kullkonkurrenterna. Lättare emot nu och från springspår kan Daniel Wäjersten till spets och styra loppet. 15) Queen Belina var ute i ett knallhårt sällskap på Åby förra helgen, men spurten som trea var av bästa märke. Står med 40 meters tillägg men det kan gå. 13) Vilja T.Y.C. är härdad i klassen och är anmäld barfota runt om. Från springspår kan hon få en lyckad start för Erik Adielsson. 1) Edsinette har två lopp i kroppen och kommer från seger. Står perfekt inne och är en luring.

V75-3: Stark duo i Guldbjörken. Gulddivisionen och jag nöjer mig med en duo. Daniel Wäjersten har en läcker individ i 4) Borups Victory, som kommer från seger i ett storlopp i Finland. Kommer han till spets blir han svpårtuggad. Jag vill dock dubbla med 3) Indy Rock som höll hyggligt som trea på Jägersro utanpå Bengurion Jet. Med den genomköraren innanför västen lär formen vara framflyttad. 6) Castor the Star galopperade i första sväng i lördags i finalen av Paralympiatravet, men gjorde en bra upphämtning som sexa. Skor på nu, dock.

V75-4: Kallblodsduell. Ett fint sprinterlopp för eliten. 2) Grislefaksen G.L. pep till spets på Bollnäs i blötan men fick ge sig strax innan mål mot Stumne Fyr. Ute efter spets igen och kan hålla hela vägen. En trio som fick se sig besegrade senast mot favoriten var 3) B.W.Sture (rygg ledaren), 4) Järvsöodin (utvändigt ledaren) samt 11) Tekno Jerven (tredje inner). Bäst intryck gav den sistnämnde som spurtade vasst när luckan väl uppenbarade sig. 1) Bäcklös Uriel har lopp i kroppen, innerspår, anmäld barfota runt om samt kallblodskungen Mats E Djuse i vagnen. Det motiverar ett streck.

V75-5: Spets och slut? Silverdivisionen över korta häcken. Här lär det gå undan. Jag tar ställning och spikar 5) Jikken, som svarade för en fin årsdebut då han vann på Eskilstuna. Fick överta spets då och gick undan enkelt efter 1.10/s.700. Han är kvick ut och från spets borde han ha en god segerchans. Värst emot är nog innerspårets 1) Heartbeat Thunder höll undan knappt från ledningen på Solvalla. Kan knappast svara spets och är i så fall utelämnad. 3) Maybach W.F. är inte så tokig, men känns främst som platsaktuell. 7) Capital Gain C.C. hade krafter kvar från rygg ledaren senast.

V75-6: Vilken årsdebut! Mitt spikförslag i omgången hamnar på 4) Portofino, tränad och körd av Solvallas Fredrik B Larsson, vars adept svarade för en lysande årsdebut. Han satt utvändigt ledaren och bara körde ifrån konkurrenterna efter 1.11,4/s.1000 - med gott om krafter kvar. Det går inte att se bättre ut och i en öppen omgång får han förtroendet som spik - speciellt då han är streckad under 20 procent. 5) Mellby Knekt kan dock bli en hård nöt att knäcka. Han skyggade för en skugga i starten på Bergsåker och galopperade men gjorde en strålande upphämtning som tvåa. Men spår utvändigt om min ide får han hamna i reservrutan. 1) Soccerbox och 3) Jamie Sisu är två kusar med varsitt staket (bara ettor i raden) men det känns som motståndet hårdnar betydligt.

V75-7: Kvartett sticker ut. Bronsdivisionen gör upp i avslutningen och fyra streck känns starkt. 2) Underbarosåfin har formnålen i zent och mycket talar för att han spetsar och leder loppet länge. 3) Kingsplayer Pellini var läcker vid vinsten senast då han avgjorde enkelt efter 1.10/s.700. Har gått barfota runt om på slutet, men nu är det skor på bak. Ett litet minus. 5) Never Mind´em är en kapabel rackare som gör årsdebut. Då han går ut på V75 direkt är Daniel Redén nöjd med träningsjobben. 11) No Limit Express har en säregen stil då han tar sig fram. Han kommer med i matchen om tempot blir högt.

V75-förslaget är på 1920 rader och kostar 960 kronor.

V75-1: 2,4,6,7,8,9,10,11

V75-2: 1,7,8.9,13,15

V75-3: 3,4

V75-4: 1,2,3,4,11

V75-5: 5 Jikken

V75-6: 4 Portofino

V75-7: 2,3,5,11

Lycka till!!!

Magnus Blom