Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2020-09-04 KL. 09:25

Camp istället för Milestone Series

Camp istället för Milestone Series

Landsvägscykelloppet Milestone Series skulle blivit ett av de största evenemangen i Båstad i höst. Med deltagare från hela Europa och Sverige har man blivit tvungen att skjuta på premiären för detta lopp till nästa år.

– Vi kan inte hantera logistiken och dela upp i mindre grupper för den här mängden människor på ett ”Coronasäkert” sätt och självklart går säkerheten för våra deltagare och personal i första hand, berättar Annika Borgelin på Båstad Turism och Näringsliv som var de som värvade evenemanget till Båstad och Hallandsåsen.
– Vi har planerat för evenemanget ihop med arrangörerna i ett och ett halvt år så det är klart att det är tråkigt när det inte blir av. Vi väljer dock att se det positivt – nu har vi ännu mer tid att göra det ännu bättre till 2021, fortsätter Annika.

Det finns många cyklister som längtar efter att få komma iväg på ett arrangerat lopp och för att tillgodose några av dessa kommer det samma helg att arrangeras ett Camp istället där deltagarna får chansen att cykla någon av de två banorna i mindre grupper. Den längsta banan är 200 kilometer och den kortare är 110 kilometer, båda går runt stora delar av Hallandsåsen och bjuder på hisnande vyer. Det är Abloc Camp, som är samarbetspartner till Milestone Series som erbjuder denna möjlighet. Milestone Series kommer att arrangeras den 12 september år 2021.