Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2017-09-23 KL. 11:55

Defensiven viktig för Båstads GIF

Defensiven viktig för Båstads GIF

Som nykomlingar i den norra division 3-serien kommer Båstad att sättas på tuffare prov än vad som var fallet under förra årets spel i ”fyran”.
– Ifjol tränade vi i princip inget försvarsspel alls, det har blivit ändring på det, konstaterar Båstads tränare Jonatan Bergström.


Som Bjäre NU berättade i våras blev Båstad GIFs första säsong i division 4 en riktig succé. På initiativ av Jonatan Bergström och en rad andra ”före detta” innebandyspelare på Bjäre startade klubben åter ett herrseniorlag efter några säsongers törnrosasömn. Nystarten slutade med en andraplats i tabellen och Båstad GIF kunde via två raka vinster i kvalspelet tämligen enkelt kvalificera sig för spel i division 3.
– Jag tycker att vi var helt förtjänta av att ta klivet upp, säger Jonatan Bergström. Vi var stabila över hela serien och hade vi inte förlorat båda derbymatcherna mot Förslöv, gissa om det svider än, så hade vi troligen hamnat först i tabellen. Sen hade jag väl inte riktigt förväntat mig att vi skulle leverera så bra direkt, under vår ”första” säsong efter omstarten.

Fjolårets framgångar för Båstad byggde mycket på ett frejdigt anfallsspel och en fokuserad offensiv, mindre på att laget var en taktiskt väloljad maskin.
– Grunden för hela det här lagbygget är att vi har roligt och gillar att träna, spela och umgås. Därför blev det också naturligt att vi satsade framåt förra säsongen, eftersom anfallsspel är mycket roligare än en taktisk defensiv. Ifjol tränade vi i princip inget försvarsspel alls, men inför den här säsongen har det blivit ändring på det, eftersom det är helt nödvändigt för att vi ska kunna etablera oss på den här nivån, berättar Jonatan Bergström.

Under förra säsongen var spelarnas entusiasm över Båstad GIFs återstartade herrseniorlag påtaglig och glöden tycks långt ifrån ha falnat. I princip samtliga spelare är kvar från i våras och dessutom har några nyförvärv anslutit, innebandylirare som tidigare spelat i Båstad och som nu hittat tillbaka efter utflykter till andra klubbar i närområdet.
– Vi är runt 20 spelare på varje träning, ett perfekt antal, menar Jonatan Bergström. Vår trupp har förmodligen en något högre medelålder än många andra lag i serien, många av killarna har familj så vi kommer att ha nytta av samtliga spelare i truppen under en lång säsong i division 3, resonerar Båstadstränaren.
Favorittipsen i serien går enligt Jonatan till Örkelljunga, Åby och Eslöv.
– Ja, sett till förra säsongens resultat och vilka spelare de klubbarna har, så är det dessa som får mina förhandstips, säger Jonatan Bergström och tillägger: – Själva ska vi se till att hamna i mitten, den långsiktiga målsättningen är att etablera oss på den här nivån. Då har klubbens unga innebandyspelare ett seniorlag en bit upp i seriesystemet att sikta på som ett första mål. På det sättet hoppas vi något äldre spelare kunna bidra till att Båstads innebandy kan leva vidare, avslutar Jonatan Bergström.

TEXT & FOTO: Roger Bengtsson