SPORT 2022-09-29 KL. 10:44

Derbydags i Catena Arena

Av Redaktionen


Båda lagen har inlett årets säsong med två vinster och en förlust. Senaste matchen föll Rögle borta mot Skellefteå med 5-2 medan Malmö vann på övertid hemma mot Frölunda. Joakim Ryan gjorde det avgörande målet. Förra säsongen vann Rögle tre av de fyra möta mot ärkerivalen.

Derbydags i Catena Arena

Senaste nytt i truppen
Adam Edström, som är på New York Rangers försäsongscamp, saknas fortfarande i Rögles trupp.
Ludvig Larsson skadade sig i matchen mot Luleå och missade senaste matchen men har tränat för fullt i veckan och verkar vara klar för spel.
Oskar Stål Lyrenäs är fortfarande på skadelistan och spelar nog inte mot Malmö. Han har varit med på isträning i veckan men inte gått för fullt. Frågetecken sätts också för backen Vojtech Mozik som stod över onsdagens träning.

Stark inledning av Malmö
Malmö har än så länge inte legat under målmässigt under ordinarie tid, den enda förlusten kom efter förlängning mot HV71, och vill gärna förlänga den trenden. När det gäller Powerplay-spelet ligger de på stabila 33% mot Rögles 22%.

Risk för kö
Ska du se matchen på plats? Rögle uppmanar på sin Facebook-sida till att vara på plats i god tid då det kommer att vara full vistering vid entréerna och insläppet då kommer att ta längre tid än vanligt.