Klik venligst
SPORT 2023-11-20 KL. 06:00

Dubbla seriesegrar firades med bowling och mat

Av Johan W Jönsson

Vejby IF:s P15-lag, med tre spelare och en ledare från Båstad kommun, vann såväl sin vår- som höstserie. Först hamnade laget högst upp i den lokala A-serien och sedan i Skåneserien C.
– Killarna har gjort en jättebra säsong! Det finns en härlig vinnarmentalitet och sammanhållning i truppen, säger ledaren Daniel Jakobsson som kommer från Förslöv.

Dubbla seriesegrar firades med bowling och mat
Vejbys P15-lag med både spelare och ledare från Båstad kommun vann såväl vår- som höstserien. Foto: privat

Efter seriesegern i den lokala A-serien i våras fick Vejby möjlighet att spela i Skåneserien C under hösten. Det var en jämn serie där Vejby till slut hamnade högst upp.

– Vi mötte mycket Malmölag. Veberöd och Hittarp var närmast oss i tabellen och det var spännande fram till sista omgången men det gick vägen, berättar Jakobsson.

Vejby åkte på en lite oväntad förlust mot Högaborg på bortaplan. Helsingborgsgänget låg en bit ner i tabellen när lagen möttes. Det gjorde att Vejby var tvungna att ta poäng i sista matchen.

– Vi behövde ta en poäng på förhand men med facit i hand hade vi även kunnat förlora då de andra topplagen inte lyckades vinna sina sista matcher.

Vejby vann serien på 24 poäng. Veberöd blev tvåa på 21 poäng och Hittarp trea på 19 pinnar. Serien har varit utvecklande och de stora resultaten har lyst med sin frånvaro.

– Vi har oftast spelat med en 4-5-1-uppställning där vi byggt bakifrån. Vi har haft en poängstark och välvuxen anfallare (Elvin Engdal Johansson) som kan göra mycket på egen hand.

Seriesegern i Skåneserien C firades med guldkronor på huvudet och Pommac i glasen. Foto: privat

Från Båstad kommun har Morris Larsson från Västra Karup samt Edvin Jakobsson och Gentian Makolli från Förslöv deltagit. Daniel Jakobsson är hjälptränare i laget.

– Laget har alltid gått bra genom åren. Det har varit flera cupsegrar och det finns en härlig vinnarmentalitet i gruppen. De ger sig inte även om det skulle gå emot.

– Vejby är en liten by men vi hävdar oss väl mot de större föreningar vi ofta får möta i killarnas ålder. Då gänget hållit ihop så länge är gruppsammanhållningen stark. Alla bidrar på sitt sätt.

När seriesegern var säkrad firades det med guldkronor och Pommac. Den framgångsrika säsongen rundades av med bowling och restaurangbesök i Ängelholm.

Ska ni spela i en B-serie till våren?

– Ja, det gör vi. Flyttas de som gick bäst i A-serien upp till nationell serie finns möjligheten för oss att hoppa hela vägen upp till A. Men Skåneserien B är det vi räknar med.

Nästa säsong blir laget Vejby IF:s äldsta pojklag då spelarna födda 2007 går upp i juniorlaget. Majoriteten i P15-laget är födda 2008 men även spelare födda 2009 har lånats in.

– I vårt närområde är det vårt gäng som spelar på högst nivå. Känner man att man vill utmana sig själv eller vill testa något nytt är an välkommen att provträna, avslutar Jakobsson.