Klik venligst
SPORT 2024-02-22 KL. 09:01

Falu IF väntar i play off för Rögles damer

Av Roger Bengtsson

Det blir Falu IF.s hockeydamer som står för motståndet när Rögles damer ska jaga en plats i SDHL nästa säsong.

Falu IF väntar i play off för Rögles damer

Play off-mötet avgörs i bäst av tre matcher där första matchen spelas på Lugnet i Falun medan match två spelas i Catena Arena lördag 24 februari klockan 12:00. En eventuell tredje och avgörande match spelas dagen efter i Ängelholm med start klockan 16:00.

Falu IF slutade på den fjärde och sista play off-platsen i damernas norra Hockeyallsvenska.

Vinnaren i mötet mellan Rögle och Falun ställs mot vinnaren i play off-matchen mellan Färjestad och Malmö. Vinnaren där spelar mot något av de två sämst placerade lagen i SDHL, i nuläget AIK och HV 71, om en direktplats i nästa säsongs upplaga av SDHL.

Det är ett stukat Rögle som nu går in i utslagningsfasen av säsongen. Efter en flygande start på den södra Hockeyallsvenskan med nio raka vinster under januari har sen det gått betydligt tyngre. De grönvita lyckades bara vinna en match under de sex avslutande omgångarna av serien. Till lagets försvar kan anföras att Rögledamerna tidigt var klara för play off tack vare den monsterstarka starten på hockeyallsvenskan. Något som dock oroar inför play off mot Falu IF är lagets tunna målskytte på sistone. På Rögles fyra senaste matcher har laget bara gjort ett mål.

Roger Bengtsson