Klik venligst
SPORT 2024-03-30 KL. 07:00

Förslöv satsar på att etablera sig i femman

Av Johan W Jönsson

Förslövs IF är nya i division 5 inför den här säsongen. Försäsongen har som helhet varit bra men hur det ska gå i en ny serie är svårt att säga, tycker tränaren Hasse Wennström.
– Målsättningen är att bli ett stabilt division 5-lag. Sedan får vi se om vi kan spänna bågen, säger han.

Förslöv satsar på att etablera sig i femman
Förslövs IF (här i svart) hoppas kunna etablera sig i division 5. I träningsmatchen mot Strövelstorp blev det seger med 2-1. Foto: Stefan Suokas

Förslöv har varit gott om folk i träning under försäsongen men det har varit lite knivigt att få ihop det till lagets många träningsmatcher på grund av sjukdomar och skador.

– Vi har snittat runt 25 på träningarna, och det är ju bra. Nu börjar de allra flesta komma tillbaka och vi är ändå i bra fas. Vi har kört ganska hårt med killarna, säger Wennström.

Förslöv har matchat dubbelt i princip varje helg och har gått runt på spelarna i såväl DM- som träningsmatcherna. Alla ska på så vis känna sig delaktiga och ha fått chans att visa upp sig.

– Det började bra när vi slog Klippan och spelade bra. Resultaten under försäsongen är egentligen helt ointressanta. Det viktiga är att det vi tränar på får effekt, säger Hasse.

– I den senaste matchen förlorade vi stort mot Trepca, ett division 5-lag. Men då hade vi bara tillgång till tolv spelare. Det var 21 återbud och så kommer det så klart inte att se ut framåt.

Lagets viktigaste spelare, högerbacken Robin Gustafsson, är på väg tillbaka i spel efter långtidsskada. Hans comeback kommer att betyda mycket för Förslöv.

– Han kan vara avgörande för om vi får kvala neråt eller kan spela lugnt och sansat och vara ett mittenlag. Det är en positiv pådrivare och duktig fotbollsspelare som hjälper laget.

Har ni fler spelare som är extra viktiga?

– Vi har en stomme med spelare som är viktiga för oss. Robins bror Pelle, som är lagkapten, är en sådan. Vår målvakt Emil Karlsson är en annan. Det finns ännu fler, säger Hasse.

Hasse Wennström och Ronny Nilsson tränar Förslövs IF. Foto: Stefan Suokas

Något nyförvärv som utmärkt sig?

– Nej, tyvärr. En gick sönder och en behöver matcher i B-laget för att komma in i seniorfotbollen. Men två av dem knackar på dörren till startelvan och kommer säkert att vara med framåt.

Förslöv möter Båstad borta i premiären. Det blir alltså derby direkt. Det blir flera grannmöten under säsongen då även Västra Karup och Grevie spelar i samma serie.

– Det är jätteroligt att vi möter Båstad i premiären. Vi mötte dem med ett juniorbetonat lag i en träningsmatch och föll med 3-1. Vi mörkade formen lite där, ler Hasse.

Vad har du för känsla inför att det blir så många derbyn?

– Det är en positiv känsla. Det blir mer publik och mer stämning. Dessutom ger killarna det lilla extra i de matcherna. Jag tror att det blir tajta tillställningar där tillfälligheter kommer avgöra.

Vad tror du om de andra bjärelagen?

– Västra Karup bör vara med där uppe och nosa i och med att de trillade ur fyran. Både dem och Båstad egentligen. Det hänger mycket på starten och det gäller även oss.

– Får man den lilla medvinden i början av säsongen så kommer det bli en positiv injektion. Det svåra är helsingborgslagen, som jag har för dålig koll på. Croatia kan bli en tuff nöt att knäcka.

Grevie?

– Grevie har problem. De har dragit sig ur B-lagsserien. De tränar innan oss och vi har sett att de inte varit så många. Jag tror att de är jättetacksamma om de klarar sig kvar utan kval.

Den egna målsättningen?

– Att bli ett stabilt division 5-lag. Det har varit lite mycket upp och ner. Sedan kan vi kanske titta på att framåt bygga för att kunna vara med och kriga om en serieseger om något år.

Förslöv har varit många spelare i träning under försäsongen men det har varit lite tuffare att få ihop det inför de många matcherna. Nu är dock de flesta spelarna friska och krya. Foto: Stefan Suokas

Resultat försäsongen:

Klippans FFF (5)-Förslövs IF 1-2

Förslövs IF-Västra Karups IF (5) 1-0

Förslövs IF-Helsingborg Östra IF (5) 1-4

Förslövs IF-Skogaby BK (6) 5-6

Munka Ljungby IF (6)-Förslövs IF 2-1

Perstorp Bälinge IK (5)-Förslövs IF 3-0

Båstads GIF (5)-Förslövs IF 3-1

Förslövs IF-Trepca FC Hässleholm (5) 0-9

Strövelstorps GIF (6)-Förslövs IF 1-2