Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2017-9-28 KL. 05:31

Friidrottsarenan är snart färdig

Friidrottsarenan är snart färdig

Gummiasfalten ska läggas, gräset ska sås och ljuset kopplas in. Det är nu inte långt kvar innan traktens friidrottare kan ta sin splitternya arena i besittning. Bjäre Nu fick en tjuvkik med en månad kvar tills anläggningen kan börja användas.

Det mesta av Båstads helt nya friidrottsanläggning är faktiskt redan på plats. Löparovalens karaktäristiska 400 metersvarv, hoppgroparna, vattenhindret och kastgrenarnas ringar och ansatsbanor ligger bara och väntar på sprittande ben och energiska träningspass. Men än återstår lite saker för att anläggningen ska gå att använda. Det berättar Jesper Strandberg, som är platschef på bygg- och anläggningsföretaget Jonab, som byggt Båstads friidrottsarena.
– I veckan som kommer ska gummibeläggningen på alla löparbanor och ansatssträckor läggas ut. Ett 13 millimeter tjockt sviktande lager som sen ska målas med skyddande färg och vita linjer, berättar Jesper. Gräs ska sås på den stora planen i mitten och all belysning ska kopplas och ställas in.
– Därefter, och då snackar vi slutet på oktober, kan sannolikt friidrottarna här i Båstad börja använda banor och hoppgropar, spår Jesper Strandberg.Jonas Strandberg är platschef på byggföretaget Jonab och har ansvarat för bygget av Båstads nya friidrottsanläggning.

Men tror nu inte att arbetet för Jesper och hans personal slutar där.
– Nä, sen ska vi bygga en läktare för 200 personer utmed upploppsrakan och dessutom ett större förråd för föreningar och Båstads kommun. Dessutom kommer gräset vi sår nu i höst att behöva omsorg och kommer inte gå att använda förrän en bit in på våren 2018, avslöjar Jesper.

Då kommer alla pusselbitar att vara på plats och Båstad kommer att ståta med en av nordvästra Skånes finaste friidrottsanläggningar.

TEXT & FOTO: Roger Bengtsson