Klik venligst
SPORT 2024-04-01 KL. 07:00

Grevie reviderar den initiala målsättningen

Av Johan W Jönsson

Grevie GIK var ett stabilt mittenlag som nykomlingar i division 5 förra säsongen. Under försäsongen i år har det dock varit skralt med folk på träningarna och målsättningen har reviderats.
– Vi har en bra stomme och kapacitet att vara ett bra division 5-lag. Men i nuläget tål vi inga bortfall och får vara nöjda om vi klarar oss kvar, säger nya tränaren Charlie Boson.

Grevie reviderar den initiala målsättningen
Grevie vill vara bollförande i matcherna men tränare Charlie Boson räknar med tufft motstånd i serien och ska därför se till att hans lag är solitt bakåt och inte släpper in enkla bollar. Foto: Peter Jakobsson

Riktigt vad det är som hänt med manskapet är det ingen som vet. De flesta spelarna från i fjol finns kvar på pappret men har bara valt att inte börja träna, än.

– Sportchefen tycker att det är en gåta. Det är bara någon enstaka som lämnat för annan förening plus någon som meddelade redan i höstas att det var slutspelat, säger Boson.

Ett gäng spelare har inte visat sig på träningarna så här långt. En gnutta hopp har dock tänts nu när Grevie börjat träna hemma på Grevieparken. På de inledande träningarna där slogs rekord.

– Vi har inte varit en full matchtrupp på en enda träning fram till första passet hemma på vår fantastiskt fina gräsplan. På andra passet var vi 16 och så många har vi inte varit tidigare.

Berätta mer om gräset.

– Jag har aldrig varit med om något liknande vid den här tiden på året. Jag har svårt att tro att något annat lag har lika fin plan nu. Vaktmästarna måste vara oerhört skickliga, ler Boson.

För en tid sedan valde Grevie att dra sig ur B-lagsserien. De spelare som finns tillgängliga behövs i A-laget. Det är inte så att det varit fullständig katastrof i matcherna, även om det blivit en WO.

Grevie har slagit Hov och Strövelstorp med 4-0 respektive 8-2. I DM har man förlorat med 4-0 mot Bjuvstorp och med 4-3 mot Asmundtorp. I sista DM-matchen mot Besa lämnade man WO.

– Vi har en bra startelva. De tio som tränat kontinuerligt är duktiga. Vi har ganska hög kvalitet i laget. Håller vi den nivån blir vi ett mittenlag. Problemet är att vi är väldigt tunna just nu.

– Inför den avslutande gruppspelsmatchen i DM var jag på utbildning. Då hade spelarna en liten träff och de beslutade att det var bäst att lämna WO och sikta mot genrep och premiär.

Grevie möter det halländska division 5-laget Kvibille i genrepet på annandag påsk och sedan väntar seriepremiär mot helsingborgslaget Kullavägen på bortaplan.

– De var tippade som ett topplag i fjol men svarade inte upp mot förväntningarna. Det är ett lag med många individuella spelare men som inte riktigt fick ihop det som lag, då.

Grevies tränare Charlie Boson menar att hans lag har kapacitet att vara ett mittenlag. Men med tanke på förutsättningarna är han nöjd om kontraktet kan säkras. Foto: Peter Jakobsson

Vad vet du om serien som helhet?

– Jag tror att den är starkare än vad den var förra säsongen. Fler lag känns bättre. Min känsla är att det blir fler om budet kring att vara topplag. Att den generella kvaliteten höjts.

Har du någon favorit?

– Västra Karup får finna sig i att det läggs ett visst favorittryck på dem. De kommer från fyran och har gjort fina resultat på försäsongen. Båstad kan säkerligen segla med där bakom.

– Förslöv har tränat innan oss på konstgräset och de har spelat på fullplan varenda träning. De kommer säkert att hävda sig bra men får jag gissa så här tidigt blir de inte ett lag för toppen.

Hur ser du på de många derbyna?

– Jag tillhör väl en av de sista generationerna som tycker att det är extra kul och som verkligen brinner för derbyn. Det är då man går in lite extra för det och det ska jag smitta över på killarna.

Vad kan ni ha för målsättning?

– Från början var det att bli bättre än i fjol och att sluta på övre halvan. Men som det varit nu så får vi rikta in oss på att klara oss kvar, säger Charlie.

Något nyförvärv som utmärkt sig?

– Vi har en kille som heter Jonathan Carlsson som vi har på licens för dubbel bosättning. Han gjorde tre baljor för oss i en match. Kan han vara med och spela en del så är det bra.

Har ni några nyckelspelare?

– De som tränat ordentligt. De vet vad vi tränat på, vad vi pratar om och vad vi vill göra. Så länge de spelar kommer det säkerligen att gå bra. Sedan är vi sköra vid bortfall, avslutar Boson.

Grevie har varit tunt med folk på träningarna under försäsongen men när laget gick på gräs lossnade det lite. Foto: Peter Jakobsson

Resultat försäsongen:

Grevie GIK-Hovs GoIF (6) 4-0

Grevie GIK-Strövelstorps GIF (6) 8-2

Bjuvstorps FF (5)-Grevie GIK 4-0

Grevie GIK-Asmundtorps IF (6) 3-4

FK Besa-Grevie GIK 3-0 WO

Fotnot: Efter att reportaget skrevs valde tränare Charlie Boson att bryta kontraktet med Grevie. Detta då förutsättningarna som han fått under försäsongen inte stämde överens med det han fått berättat för sig innan han skrev på kontraktet.