Klik venligst
SPORT 2024-05-06 KL. 19:17

Grevie sålde sig dyrt i derbyt mot Båstad

Av Johan W Jönsson

Grevie hade släppt in 23 mål på fem matcher inför derbyt mot Båstad. Med fokus på defensiven höll jumbon tätt i över 50 minuter innan motståndarna fick hål. Det blev till slut 2-0 till Båstad.
– Vi hade hoppsats att hålla tätt en stund till men stod ändå upp bra och gjorde en bra försvarsinsats under hela matchen, säger tränaren Håkan Eriksson.

Grevie sålde sig dyrt i derbyt mot Båstad
Båstad slog Grevie i Grevieparken. Matchen slutade 0-2 (0-0). På bilden syns Båstads målskyttar Mikael Bohlin och Faris Ferizi ihop med klacken "Giffen Ultras", som stöttade laget vid derbyt. Foto: Benjamin Larsson

Grevie har haft en tuff försäsong och start på serien. Träningsnärvaron var initialt låg och nye tränaren Charlie Boson bröt sitt kontrakt nära inpå seriestart.

– Han tyckte inte att han givits rätt förutsättningar, och det kan jag förstå. Det blev inte som vi hoppats och trott. Men att han hoppade av satte oss i ett ännu tuffare läge, säger Håkan.

Med bara tio dagar kvar till seriepremiären var det i princip omöjligt att hitta en ny tränare. Sportchef Eriksson tog på sig delat ansvar ihop med skadade spelaren Filip Bengtsson.

– Halva startelvan från i fjol har försvunnit av olika anledningar. Men närvaron har ökat och det ser betydligt bättre ut. Det är gott gry i de killarna vi har i spel nu, säger Eriksson.

Matchen mot Båstad var en ganska tillknäppt derbymatch med få heta chanser. Giffarna hade mest boll men Grevie jobbade hårt och försvarade sig väl.

– Vi har släppt in lite mycket mål, så nu hade vi skruvat en del på försvaret. Vi börjar bakifrån och spelar snålare för att hålla tätt och det lyckades vi hyfsat med.

I minut 53 gjorde Mikael Bohlin 1-0 till gästerna då han satte dit ett inspel. Faris Ferizi spikade slutresultatet 2-0 i minut 85. Förlusten var Grevies sjätte raka.

– Båstads mål kom lite tidigt. Hade vi lyckats hålla nollan ett tag till hade de nog känt sig lite pressade. De var lite frustrerade och ville så klart absolut inte förlora mot jumbon.

– Det var ganska rättvist att Båstad vann med 2-0 till slut ändå. De var lite bättre än oss. De har ett ungt och piggt lag med många snabba och löpstarka spelare, fortsätter Eriksson.

Filip Bengtsson och Håkan Eriksson tränar Grevie GIK efter Charlie Bosons avhopp. Foto: Anna Olsson

Båstads tränare Markus Arvidsson var imponerad över den glöd som Grevie visade i derbyt. Han var inte tillfreds med sitt eget lags offensiv i den första halvleken som alltså blev mållös.

– Vi var spelförande från början till slut men Grevie kämpade emot imponerande bra. Vi hade svårt att skapa chanser på dem innan paus. I andra hade vi bättre spelbredd och fick utdelning.

– Jag trodde inte att Grevie skulle stå emot som de gjorde. De kämpade, slet och gjorde det svårt för oss. Det måste jag erkänna. Derbymatcherna lever lite sitt eget liv. Det är en annan nerv.

Båstad har nu mött de andra tre bjärelagen. Det har blivit förlust mot Förslöv, kryss mot Västra Karup och vinst mot Grevie. Arvidsson tycker att det har varit trevlig atmosfär.

– Jag är så klart inte nöjd med prestationen eller resultatet i matchen mot Förslöv. Men det har varit trevlig stämning, mycket folk och mycket känslor, på ett positivt sätt vid derbyna.

Grevie är sist i tabellen och har inte lyckats knipa någon poäng på de sex matcher som hittills spelats. Förhoppningen är att klara kontraktet, även om det blir svårt.

– Vi är väl medvetna om att vi kommer att få det tufft under säsongen. Men vi ska kämpa till sista matchen är spelad. Vi ska ha roligt tillsammans och göra det bästa av det, säger Eriksson.

I nästa match väntar nytt derby då man möter Förslöv på bortaplan. Femman Båstad möter tabelltvåan Ödåkra på hemmaplan.

Västra Karup är trea i tabellen. De kryssade mot Ramlösa Södra i sin senaste match. 1-1 (0-0) slutade mötet. Noel Dock gjorde Västra Karups mål. I kommande match väntar Jonstorp.

Förslöv är sjua på samma poäng som Båstad (10). De slog nästjumbon Jonstorp borta med 3-2 (1-2) i sin senaste match. Adam Bogren, Philip Nilsson och Tim Hansson målade.