Klik venligst
SPORT 2024-05-15 KL. 14:48

Guld och silver till Hawkhills på hemma-SM

Av Johan W Jönsson

Alexander Karlsson lyckades inte knipa guldet på trial-SM hemma på Hawkhills anläggning. Men han pressade ettan och regerande mästaren Ludvig Andersson och var nöjd med sin insats.
– Jag hade en väldigt bra känsla på cykeln under SM-tävlingen, säger Karlsson.

Guld och silver till Hawkhills på hemma-SM
Alex Karlsson knep ett silver på SM i trial hemma på Hawkhills anläggning. Foto: Hawkhills

Såväl Swe cup som utomhus-SM kördes under tävlingarna i dagarna två i Laholm. Arrangören Hawkhills hade tur med vädret och var nöjda med arrangemanget.

– Rent eventmässigt är det inte mycket att klaga på. I princip alla som är aktiva i klubben var med och tävlade. Som helhet var det en lyckad tävling, säger Karlsson.

Under den första tävlingsdagen dagen kördes Swe cup (elitklassen) och SCF Trialcup (övriga klasser). Alex Karlsson hade ingen lyckad inledande dag. Han kände sig skakig.

– Jag vet inte vad det var. Men det var väldigt varmt och jag hade ingen bra känsla på hojen. Så där vann Ludvig med ganska stor marginal före mig, berättar Karlsson.

– På SM-tävlingen dagen efter hade jag en jäkligt mycket bättre känsla. Det var ännu varmare men de problemen jag hade dagen innan var som bortblåsta, fortsätter Alex.

Han ledde efter första varvet och efter det andra var det jämnt. Under det tredje varvet på banan gjorde Karlsson dock några missar som kostade honom förstaplatsen.

– Det var några dumma tabbar från min sida som gjorde att Ludvig vann ändå. Men det var en jämn kamp och jag är oerhört glad över att jag kan prestera på den nivån.

Kasper Waldeståhl på cykeln under trial-SM i Laholm där det blev guld i juniorklassen. Foto: Hawkhills

Inför förra årets SM på Stortorget i Laholm, där han blev trea, hade Alex tre raka SM-guld. Nu är det Ludvig Andersson från Tranemo som har tre raka SM-tecken (med det inomhus i Luleå).

– Jag har riktat om mitt fokus och prioriterar lite andra saker i livet just nu. Så jag tränar betydligt mindre än tidigare. Det är därför jag blir så glad när känslan ändå är så god.

Andersson vann guldet på 460 poäng och Karlsson hade 420. I trial är det lite. Endast att Alex glömde tredje porten i tredje sektionen kostade honom 30 poäng.

– Bara den tabben var jäkligt dyr. Det handlade bara om en ren miss från min sida, inte om kvaliteten i min cykling. Det är sådant som kan hända, även om det är surt.

Hawkhills fick ett guld på SM då Kasper Waldeståhl som väntat försvarade SM-guldet på juniorsidan. Holger Johansson från Tranemo slutade på andra plats.

– Kasper vann med väldigt liten marginal. Det var väl inte solklart att han skulle vinna på förhand, men jag visste att han mycket väl kunde ta det. Det var kul för honom!, säger Alex.

Kasper Waldeståhl högst upp på pallen under SM. Tvåa blev Holger Johansson från Tranemo. Kasper vann även A-klassen på SCF Trialcup dagen innan. Foto: Hawkhills