Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2021-03-03 KL. 15:26

Hovs Gif bryter med Torekovs IK

Hovs Gif bryter med Torekovs IK

Det var inför säsongen 2017 som Hovs GIF och Torekovs IK gick samman i ett gemensamt lag under flaggen Torekov/Hov. Båda hade ont om spelare och på detta sätt fick de ihop ett lag till division 6-spelet det året. Nu går klubbarna skilda vägar och står inför nya utmaningar.

– Samarbetet har fungerat väldigt väl. Det är inte därför vi splittrar oss. Vi ville försöka stå på egna ben igen så vi har anmält ett lag själva till division 6, förklarar Jonas Stefansson som är ansvarig för fotbollssektion i Hovs GIF styrelse.

Nu pågår letandet efter fler spelare och en tränare till det nya laget.
– Det är en chansning med att få ihop ett lag. Vi vet inte heller riktigt hur det kommer bli med serierna i år. Kommer vi få köra igång i april eller inte? Men att hitta en tränare är högst prioriterat, säger Jonas.

Att det finns folk på Bjäre som vill spela fotboll är de övertygade om.
– Om det är för seriöst med division 4 i Västra Karup eller division 5 i Båstad Gif har här en möjlighet att spela i ett nytt division 6-lag, säger Jonas.

Det behövs 8-9 ytterligare spelare för att få ett komplett lag. Träningarna kommer starta när planen på Hovvalla är spelbar.
– Om vi inte lyckas få ihop ett lag till seriespelet så kommer vi i alla fall att köra träningar. Alla som är intresserade av att börja spela kan höra av sig, säger Jonas.

Hovs GIF är en anrik förening som fyller 90 år i år men hur detta ska kunna firas är svårt att säga.
– Vi brukar ha en idrottsfest på hösten hur det blir i år får pandemin avgöra, säger Kurt Nilsson som är sekreterare i styrelsen.

Stoltheten över klubben är stor för många i Hov. En av anledningen till att de väljer att bryta med Torekov är just att Hovs GIF själ försvann i samarbetet.
– Det blev Torekov som frontades och vi kände att vi kom i skymundan. Vi länsades på vår identitet.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON