Klik venligst
SPORT 2024-05-03 KL. 09:11

Inför V75: Örjan från början till slut

Av Magnus Blom

Inför V75: Örjan från början till slut

På lördag avgörs V75 på Åby och det bjuds på högklassig sport med finalen i Paralympiatravet som russinet i kakan. Men även Kungapokalen och Drottningens pokal för de fyraåriga kusarna är också två höjdare.

Min spikidé hittar vi i Kungapokalen där jag har stor tilltro till Holcombe Zet som - troligtvis - leder från start till mål för Örjan Kihlström.

Det finns många skrällar att lyfta fram. Jag hittar min i V75-5 i So Far Away Ås som ska tävla barfota.

Ni som vill vara med på en andel på mitt V75-system hittar Hoddles Heta på atg.se/icatierp Varmt välkomna.

Häng med på genomgången.

V75-1: Jerka har bäst sting. Silverdivisionen inleder och hög klass på deltagarna. 2) Jerka Sting är kvick ut bakom bilen och har bra facit från ledningen. Får tipsnicken. 6) Robthebank mötte elitloppsaktuelle Lozano di Quattro i årsdebuten och hängde med från rygg ledaren efter 1.11/s.700. Lopp i kroppen och Örjan i vagnen är två plusfaktorer. Duon 4) Xanthis Hilton och 5) Moses Boko svarar alltid för bra insatser och kan inte räknas bort. 11) Draupner hade jag som skrälldrag i lördags, men han känns bortlottad igen.

V75-2: Vem blir drottning? Drottning Silvias pokal för fyraåriga ston med en miljon kronor till vinnaren. 1) Willa Explosive drog vinstlotten med innerspår då hon är startsnabb och kan välja position. I kvalet avgjorde hon via open stretch och kan göra det igen. 8) Kinglet Bird gjorde årsdebut i kvalet och spurtade in som trea från bakspår. Lopp i kroppen och barfota runt om känns spännande. Tur krävs dock från bricka åtta bakom bilen. 11) Lightning Stride spurtade vasst i försöket som tvåa. Blir farlig om det blir högt tempo. Adrian Kolgjini har kvalat in trion 2) Countess Face, 4) Xia Lloyd och 5) Karaboudjan där den sistnämnde imponerade mest. Noterbart är att både 4) och 5) är anmälda barfota runt om. 6) Ninetta Boko höll strålande som tvåa i kvalet från utvändigt ledaren. Ännu bättre nu?

V75-3: Trio sticker ut. Lägsta klassen, men en trio ser stark ut. 1) Esteban Bar satt i andra ytter senast och svepte konkurrenterna till en enkel viktoria efter 1.11,2/s.700 med till synes gott om krafter kvar. Kommer att få en fin resa från innerspår. 4) Lexus B.R. kommer från Norge med sex vinster på sju starter och såg lysande ut i årsdebuten då han vann från ledningen. Värst emot. Jag plockar även med den holländske gästen 8) Modric Renka som kommer med fina meriter. Med klaff är han inte ofarlig.

V75-4: Spets och slut. I Kungapokalen, också med en miljon kronor i förstapris, tar jag ställning för innerspårets 1) Holcombe Zet som tränas av Daniel Redén och körs av Örjan Kihlström. De vann uttagningsloppet enkelt från ledningen och 1.10/s.700. De vann lotten och drog bricka ett vilket öppnar för valmöjligheter för Örjan - köra i spets eller släppa och avgöra via open stretch. Till finalen kommer han också att utrustas med rycktussar, vilket kommer att ge en extraväxel. 2) Baron Tilly imponerade vid försöksvinsten och fick dessutom ett bra läge. Kommer att utmana om segern. 3) Call Me Glepiner är på väg att släppa till ordentligt för Johan Untersteiner. Också aktuell om min spik sviker.

V75-5: Favorit i fara. Omgångens lurigaste lopp. Gocciadoro kommer med 7) Celiaz som gjorde bort sig i Frankrike och blev diskad i de två senaste loppen. Han har inte startat på två månader, men då italienaren väljer att plocka ut henne på V75 lär han vara nöjd med träningsjobben. Inget jag dock håller i handen. Det finns många som lurar i vassen där bakom. 10) Luciano Lobell har gjort det bra i Nederländerna och kommer säkert i angeläget ärende. 11) Federer var kusligt bra vid segern på Åby för två månader. Gick barfota runt om då och det blir samma balans igen. 3) So Far Away Ås är startsnabb. Bäst med rygglopp så det är troligt att Hanna Lähdekorpi släpper taktpinnen och provar via open stretch. Barfota nu!

V75-6: Repris, tack. 7) Wishful Order spikade jag på Åby och han infriade förväntningarna. Nu har han ett sämre läge, men då han är kvick ut lär skicklige Magnus A Djuse hitta en vettig position. Han får bli min andra spik. 1) Mellby Kaliber hade två raka innan han provade V75 på hemmabanan för tre veckor sedan. Hamnade då i tredje inner och fick chansen sent men sköt till bra sista biten. Daniel Wäjersten har också stallet i topptrim. Norske gästen 3) Charron vann i årsdebuten och gav ett fint intryck. Kihlström upp och ett tidigt motbud.

V75-7: Stark trio. 1,5 miljoner kronor väntar på vinnaren av Paralympiatravets final. Alessandro Gocciadoro har en topphäst i 1) Bengurion Jet som vann överlägset på Jägersro. Från ett annat läge än innerspår hade han varit ett spikalternativ. Ledningen lär vara vikt för 2) Castor the Star som satt fast på Bergsåker. Nu blir det barfota runt om och det är en extraväxel. Kan spåra hela vägen. bakom 9) Kentucky River vann loppet på Bergsåker och lär vara ännu bättre nu. Har en stark långspurt och konstellationen Redén/Kihlström är alltid att räkna med i de stora sammanhangen.

V75-förslaget är på 2016 rader och kostar 1008 kronor.

V75-1: 2,4,5,6

V75-2: 1,2,3,4,5,6,8,11

V75-3: 1,4,8

V75-4: 1 Holcombe Zet

V75-5: 1,2,3,7,9,10,11

V75-6: 7 Wishful Order

V75-7: 1,2,9

Lycka till

Magnus Blom