Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2020-09-01 KL. 09:06

KM i Padel blev en rafflande kamp

KM i Padel blev  en rafflande kamp

Padelbanorna i Torekov har varit populära under sommaren och medlemsantalet har stadigt ökat. Som avslutning på sommaren arrangerades klubbmästerskap som krönte vinnare i dam- och herrklass.

Det var inför sommaren 2019 som de nya padelbanorna i Torekov byggdes. Från start har det varit mycket spel och denna hemestersommar var inget undantag.
– Beläggningsmässigt har sommaren varit helt fantastisk med spel från morgon till kväll. Oftast har det bara varit tiderna 07–08 som varit lediga annars har resten varit uppbokat 10 dagar fram, förklarar Mattias Lindgren som är ordförande i Torekovs IK.

Medlemsantalet har ökat i takt med ökat intresse för padel.
– Jag tror att vi nu är runt 180 padelmedlemmar varav 40 barn. Vi har även haft en padelskola en av sommarveckorna där cirka 30 barn deltog för att lära sig grunderna i padel.

I mitten av augusti var det dags för klubbmästerskap. Helgen bjöd på mycket fint väder med 25–30 grader och solsken.
– Det var mycket varmt att spela. Det mättes upp att temperaturen inne på banorna var över 40 grader. Hela helgen var där mycket folk som kom förbi och tittade, under söndagens finaler var där som mest folk.

Det var 15 herrpar och 4 dampar som ställde upp i KM. Efter lördagens kval och kvartsfinaler så bjöds det på söndagen på många rafflande matcher med mycket bra padelspel.

I damfinalen stod Sjöö/Turesson som vinnare efter en rafflande tre sets match mot Lindgren/Berg. Sjöö/Turesson kunde avgöra tredje set i tiebreak där Lindgren/Berg haft matchbollar för en seger men lyckades inte knyta till säcken. Segersiffrorna skrevs tillslut till 6-4, 1-6, 7-6.I damklassen var det Sjöö/Turesson som spelade hem KM-titeln 2020.

Fram mot kvällen spelades herrfinalen mellan Holmberg/Björn - Roslund/Kant. Matchen varade över två timmar med många fantastiskt bra bollar. Holmberg/Björn hade kommandot i matchen 1-0 i set och med match bollar i andra gick de för segern men Roslund/Kant stretade emot och lyckades ta hem andra set. Holmberg/Björn tog kommandot även i tredje men Roslund/Kant kämpade hem segern tillslut. Segersiffrorna skrevs till 7-6, 6-7, 5-7.Roslund/Kant spelade hem KM-titeln 2020 i herrklassen.

Nu summerar klubben vårens och sommarens aktiviteter för att sedan kunna fatta beslut hur de går vidare.
– Om det innebär fler banor, renovering av klubbhus eller något annat återstår att se. Det hade varit roligt om vi kunde bygga vidare på detta med padlen och kanske få hit någon annan sorts träning till Torevi. Det behöver inte vara något med boll utan kan bara vara vanlig funktionell så som träning, gym eller liknande. Vi har ju en helt fantastisk miljö på Torevi som vi strävar efter att utnyttja på ett bra sätt, förklarar Mattias.

Text: Peter Jakobsson
Foto: Torekovs IK