Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2021-03-27 KL. 10:44

Landslaget återvänder för att ladda i Båstad

Landslaget återvänder för att ladda i Båstad

För tredje gången kommer svenska herrfotbollslandslaget till Båstad för att ladda upp inför mästerskap. Första gången var Zlatan med och skapade hysteri runt anläggningen, nu är han tillbaka i landslaget och intresset att se stjärnan kan vara stort.

Svenska fotbollsherrarnas landslagschef Stefan Pettersson meddelade på en presskonferens att landslaget ska till Båstad 24 till 28 maj som uppladdning inför EM-slutspelet i fotboll.
– Vi vet egentligen inte så jättemycket om landskapsbesöket än. Efter påsk ska vi ha planeringsmöten men vi vet att de kommer och vilka datum, säger Anette Erikson klubbchef på Båstad GIF.

Herrlandslaget har varit i Båstad två gånger tidigare. 2016 laddade de upp inför fotbolls-EM i Frankrike och två år senare inför VM i Ryssland. Damlandslaget gästade Båstad 2019 inför VM i Frankrike.

Landslagsbesöket ska inte påverka andra aktiviteter nämnvärt.
– Träningar och matcher för a-laget kan inte göras på planen veckorna innan landslaget kommer får då måste gräset vara perfekt. Men de kan flytta sina matcher till konstgräset. Om vi nu får spela matcher fram i vår, säger Anette.Anette Erikson, klubbchef Båstad GIF.

Gräsplanen fick en rejäl uppfräschning inför det första landslagsbesöket 2016.
– Vi håller en hög standard där oavsett om det kommer landslag eller inte. Nu har det inte riktigt kommit igång att växa än men det är långt kvar till slutet av maj.

Zlatan är nu åter med i landslaget och ses som den stora fixstjärnan. När han var på besök senast var det flera tusen som kom och tittade på träningarna. Hur ska ni förhindra folksamlingar nu i pandemitider?
– Vi hyr ju bara ut anläggningen och det är fotbollsförbundet som är arrangör. Men jag har svårt att tro att det kan bli någon större publik om två månader. Detta kommer att diskuteras och planeras väl innan det går av stapeln. Sen är det ju allmän plats utanför staketet.

Klubben har tidigare ställt upp med bollkallar från juniorlagen under landslagens träningar.
– Vi vet inte hur det blir med detta heller i dagsläget. Vi får se.

Redan har två lag i år varit på träningsläger i Båstad. Det var IF Efsborg och Dalkurd FF.
– De hade speciella coronaregler på hur de tränade, åt, transporterade sig med mer.

Text & foto: Peter Jakobsson