Klik venligst
SPORT 2024-06-24 KL. 14:15

Nadal skapade rusning efter biljetter

Av Peter Jakobsson

Nadal skapade rusning efter biljetter
Christer Hult förklarar att biljetterna till herrveckan gick åt snabbt när det blev klart att Nadal kommer och spelar. Foto: Peter Jakobsson/Bildbyrån

När Nordea Open annonserade nyheten att den spanska tennisstjärnan Rafael Nadal skulle komma och spela i sommar blev det rusning efter de biljetter som fanns kvar.

– Det finns inte en biljett att uppbringa under herrveckan. Från måndag till söndag är det helt fullt och slutsålt. Alla numrerade platser är gone. Vi väntar väl cirka 50.000 besökare inne på tennisen inklusive de med ackrediteringar, säger Christer Hult, turneringens VD.

Många biljetter hade redan sålts då årets lineup av spelare är bland det bästa som varit på Centercourten i Båstad.

– Vi har tidigare haft toprankade spelare men i år har vi tre top-10 och dessutom regerande världsettan Sinner. Vi har inte haft världsettan sedan Björn Borg spelade i Båstad, säger Hult.

Nu toppas uppställningen av legenden Nadal som tappat en del i ranking men inte i popularitet.

– Otroligt att kunna toppa med en av världens genom tiderna bästa spelare. Man kan ju inte vara annat än fascinerad över att han gjort så mycket i karriären och att han är en extremt imponerande spelare, säger Christer.

För Båstadtennisen blir det ett kärt återseende. Nadal spelade i Båstad i början av sin karriär.

– Jag träffade Nadal första gången när han var 17. Då ville jag få honom till Båstad och han spelade sedan här 2003, 2004 och 2005 vann han turneringen. Det är så kul att han är tillbaka och i pressmeddelandet hälsade han ju att han gillar och trivs väldigt bra i Båstad så det hoppas vi han ska göra i år med, säger Hult.

Rafael Nadal i aktion när han senast besökte centrecourten i Båstad, 2005. Foto: Bildbyrån

Toppspelarna med Nadal har skapat en stor hype kring tennisen i Båstad. Många medier kommer rikta uppmärksamheten mot Bjäre. För de som inte lyckats få tag i biljetter så sänds tennisen på TV4 och runtomkring i Båstad händer hela veckan många saker.

Veckan innan herrarna spelar är det damturneringen och då är det gratis entré till tennisarenan. Flera lovande svenska spelare kommer då att spela och det finns möjlighet för alla att komma för att titta.

– Vi hoppas att hypen kring herrarna även smittar av sig till damveckan. Den kommer bjuda på mycket bra tjejtennis, säger Christer Hult.