Klik venligst
SPORT 2023-03-23 KL. 10:00

Nästan alla duktiga traillöpare samlas på Bjäre i helgen

Av Peter Jakobsson

Nästan alla duktiga traillöpare samlas på Bjäre i helgen
Banan går genom väldigt varierande terräng. Foto: Alexander Neimert, Fjällfoto

På lördag 25 mars kommer trilloppet HOKA Torekov-Båstad att gå av stapeln och det är ett imponerande startfält. Loppet är fullbokat med 1 500 deltagare och många mycket duktiga traillöpare kommer till start.
– I stort sett ”alla” duktiga svenska traillöpare kommer till start, plus några norska. Dessutom finns ett stort antal duktiga ban- och väglöpare i startlistan, dessutom framgångsrika orienterare. Det ska bli oerhört spännande att se vilka egenskaper som blir avgörande. Blir det snabbhet, skicklighet i svårlöpta partier eller uthållighet?, säger Elisabeth Hansson från tävlingsledningen.

För att det inte ska bli för trångt längs banan och för att mildra naturpåverkan släpps löparna i väg i grupper om 300 personer. Bansträckningen är utmed kusten förutom en sväng upp till Troentorp och Elestorp.


Bansträckningen från Torekov till Båstad.


De olika grupperna startar mellan klockan 10 och klockan 12 så det kommer vara löpare på banan under lång tid på dagen.
Första målgång väntas ca 11.18 till målet på stranden nedanför Hotel Skansen

Runt loppet utlovas lite av en folkfest. Vid starten kommer Bjäre musikkår att spela, vid målet kommer det finnas diverse utställare och på Badkrukan och Peppes blir det After Run. Vid målarenan arrangeras även barnloppet Hoka Kids Run där starten går klockan 14.30.