Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2021-03-19 KL. 10:19

Nordea Open ska spelas i sommar

Nordea Open ska spelas i sommar

Förra sommaren höll arrangören tummarna länge för att kunna genomföra den första upplagan av Nordea Open, tidigare Swedish Open. Pandemins restriktioner släppte dock inte och det blev ingen tennis. Nu planerar Arena Båstad för att genomföra sommarens turnering.

I skrivande stund är det fortfarande strikta begränsningar för hur vi får samlas för att ta del av sport och kultur. Det viskas om lättnader och i samband med att fler och fler blir vaccinerade hoppas många på att kunna genomföra publikevent till sommaren.
– Vi har tagit beslut om att genomföra tävlingarna i sommar. Det gäller både Nordea Open i tennis och America vs Europe i padel, berättar Christer Hult som är Tournament Director för Nordea Open.

Hur blir det med publik?
– Det vet vi ju ärligt talat inte ännu men vi behövde först ta beslutet att genomföra arrangemangen och sen kan restriktionerna varier mycket fram till genomförandet. Vi tar nu fram dokumentation för olika scenarier utifrån restriktionsläget. Dessa stämmer vi av med myndigheter för att se hur vi kan göra.

Vilka anpassningar kan det handla om?
– Det kan vara fler och separerade entréer, märkta stolar och eller sektioner, fler toaletter och fler som bevakar med mer. Det blir väldigt detaljrikt men vi måste ju veta exakt vad som krävs så vi inte gör fel.

Svenska fotbollsförbundet hoppas på att kunna ta emot lite publik till 11 april så serierna startar.
– Det vore bra för oss om det kommer igång lite då så vi ser hur det fungerar.

Ett evenemang som Nordea Open kostar pengar och det kommer från biljetter och sponsorer. Men hur blir det med väldigt begränsad publik?
– Vi har nya partners på väg in och det är kul. Sen vet alla att det kan bli olika scenarier och därför anpassas insatserna efter publiknivåer. Även spelarna har gått med på att det inte kan bli samma prispengar om det inte är någon publik. Vi får alla anpassa oss.

Text: Peter Jakobsson