SPORT 2021-07-04 KL. 11:00

Nu är det premiär för Nordea Open

Av Peter Jakobsson

Förra året då WTA och ATP-turneringarna i Båstad skulle genomföras för första gången med den nya titelsponsorn Nordea ställdes allt in på grund av pandemin. Nu är det dock dags för tennis i världsklass att åter spelas på centercourten i Båstad.

Nu är det premiär för Nordea Open

Först ut är damernas WTA-turnering där en av en kandidaterna till att lyfta pokalen är danska 18-åringen Clara Tauson som i mars 2021 vann sin första WTA titel i franska Lyon där hon kvalade in och tog sig hela vägen till titeln. Hon är förnärvarande rankad 93.

Flera svenska spelare kommer också att inta det röda gruset i Båstad. Ett antal Wildcards har delats ut. Bland dem finns 327-rankade 22-åringen Mirjam Björklund som spelat i Båstad tidigare samt 482-rankade 24-årigen Fanny Östlund. Även 714-rankade 20-åringen Caijsa Hennemann har fått chansen att spela i Nordea Open. Den högst rankade svenska damspelaren är 58-rankade 25-åringen Rebecca Peterson. Hon spelar i Wibledon och kommer endast kunna spela i Båstad om hon inte går långt i Wimbledon.

Måndag 5 juli kl 11.00 drar matcherna igång och finaler spelas på lördag 10 juli. Eftersom lättnader i restriktioner infördes första juli, som tillåter upp till 3000 personer sittande utomhus, finns det bra möjlighet för publik på arenan.

Söndag 11 juli börjar kvalet till herrarnas ATP som spelar finaler söndag 18 juli.
Wild Card till kvalet har delats ut och accepterats av svenska spelarna Carl Söderlund och Leo Borg. Sverigetvåan Elias Ymer får ett Wild Card till huvudturneringen i Båstad där en av motspelarna är Fabio Fognini som vann i Båstad 2018.

Text: Peter Jakobsson