Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2019-07-06 KL. 11:47

Ny cykeltävling till Båstad 2020

Ny cykeltävling till Båstad 2020

Den 13 september 2020 planeras runt 2000 deltagare sälla upp i det nya cykelloppet Båstad 208 som är en del av Milestone Series som är ett endagslopp på landsvägscykel som började på Mallorca och nu spridit sig värden över.

Milestone Series är cykellopp som hålls på de mest ikoniska platserna för cyklister världen över, med samma format och kvalitet som Mallorca 312 som under de tio år loppen genomförts haft över 23 000 deltagare från 60 olika länder. Nu kommer den skandinaviska upplagan att avgöras i Båstad och Laholm.
– Båstad och Hallandsåsen är en perfekt plats för cykelsport och ett sådant evenemang som Milestone Series. Deltagarna får en fantastisk cykelupplevelse i ett hisnade vackert landskap. Vi på Milestone Series är mycket nöjda med att addera denna nya ort för våra kommande europeiska evenemang. Vi har över 10 års erfarenhet av att arrangera cykellopp genom Mallorca 312 som är ett av Europas största och viktigaste event för aktiva inom cykelsporten. Tanken är att Båstad och Hallandsåsen ska bli platsen för vårt evenemang under många år framöver samt att deltagarantalet växer. Vi hoppas på runt 2000 deltagare till första upplagan, säger Xisco Lliteras, CEO Milstone Series.

Det var genom studieresor till cykeldestinationen Mallorca som Båstad Turism & Näringsliv knöt de viktiga kontakterna.
– I Båstad betraktar vi all idrott som ett profilområde och gläds mycket åt de många sportevenemang som hållits här genom åren samt det stora intresse och anseende idrotten har hos Båstadborna, besökarna, sponsorerna och utövarna. Vi besökte Mallorca och inspirerades av deras arbete med cykelturism samt genomförandet av Milestone 312. Därför är vi såklart mycket stolta och glada för att Båstad och Hallandsåsen valts som värdort för detta cykellopp 2019, säger Annika Borgelin.

Loppet skall hållas i Båstad under tre år och sedan utvärderas. Till 2020 har Milestone Series tillkännagivit att de kommer att arrangera fyra årliga cykelevents: Mallorca 312, Eifel 205, Båstad 208 samt ett i Storbritannien.

TEXT & FOTO: PETER JAKOBSSON