Klik venligst
SPORT 2021-11-25 KL. 13:12

Ny padelturnering får slutspel i Båstad

Av Peter Jakobsson

Sport Båstad padelklubb anordnar en epokgörande ungdomsturnering i padel. Runt om i landet ska det spelas tävlingar för att kvalificera spelare till finalspelet i Båstad i juli.

Ny padelturnering får slutspel i Båstad

Båstad har lång tradition av padel, det var i Båstad som Sveriges första padelbana byggdes och Båstad Padelklubb är Sveriges äldsta padelklubb som bildades 2010.

Båstad Padelklubb förklarar i ett pressmeddelande att de nu tagit sig an att anordna en riksomfattande och unik satsning på svensk padelungdom tillsammans med Bullpadel, WAP och Svenska Padelförbundet.

Under hösten och vintern kommer det att finnas möjlighet för Sveriges killar och tjejer att anmäla sig till kvalificeringstävlingar i fyra klasser, flickor födda 2006 och 2008, samt pojkar födda 2006 och 2008. Anmälan ska ske i par med maximalt en reserv.

Mitt i sommaren spelas sedan finalspelet av Bullpadel Explosion 20-23 juli 2022.
– Det känns fantastiskt att få möjligheten att skapa denna unika tävling för landets duktiga padelungdomar. Vi på Båstad Padelklubb arbetar aktivt med att göra padel tillgängligt för alla ungdomar och att padeln ska få vara en del av Sveriges helt fantastiska idrottsrörelse. Vi är passionerat entusiastiska till att bjuda in ungdomspadeln till Båstad mitt i sommaren när solen är som varmast och där padel är som hetast, meddelar Robert Lindberg klubbchef på Båstad Padelklubb.

– Vi har nyligen fått möjligheten att arbeta med Bullpadel i Norden och vi kan inte tänka oss ett bättre projekt för vår verksamhet än att medverka till att etablera Bullpadel Explosion. Vi känner ju till den stora betydelse Kalle Anka Cup hade för ungdomstennisen och vi är övertygade om att Bullpadel Explosion ska ha samma positiva effekter för padeln, förklarar Nicklas Persson, ordförande i Bullpadel Norden.

Även Svenska Padelförbundet välkomnar turneringen.
– Vi välkomnar detta initiativ av Båstad Padelklubb och kommer från vår sida göra vad vi kan för att Bullpadel Explosion blir en viktig del av svensk ungdomspadel som dels kan inspirera padelungdomar till att bli ännu bättre och dessutom locka fler och nya grupper av ungdomar att spela padel, säger Tomas Andersson, ordförande Svenska Padelförbundet.