Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2017-04-09 KL. 09:24

Ny regional serie för Västra Karups damer

Ny regional serie för Västra Karups damer

Västra Karups fotbollsdamer kommer under säsongen att stöta på mycket nytt i sin division 2-serie. En helt nykomponerad regional serie som kommer ställa tuffa krav på Karupstjejerna.
– Vi vet inte var vi står i jämförelse med de andra lagen men tror att vi har en bra chans, säger Jennifer Mårtensson, spelare i Västra Karups IF


Inför 2017 ville fotbollsförbunden i Skåne, Halland och Småland spetsa till sina division 2-serier. Inte minst för att minska det sportsliga gapet uppåt, till division 1. Genom att samarbeta över länsgränserna hoppas man få till en jämnare division 2-serie där fler bra och jämbördiga lag kan erbjuda bättre och tuffare matcher över hela säsongen. Och ett av lagen i detta nya seriebygge är alltså Västra Karups IF. Laget slutade på fjärde plats i sin helskånska division 2-serie förra säsongen och kvalificerade sig med god marginal för denna nymodighet.

Serien består av sju lag från norra Skåne, fyra lag från Halland och så Älmhult från Småland. Sammanlagt tolv lag där vinnaren går upp i division 1 medan de två sämst placerade trillar ner i trean.
– Eftersom det är många lag som vi inte riktigt har koll på så känns det som om det kanske kan bli en vår som kan gå lite hur som helst, menar Västra Karupsspelaren Jennifer Mårtensson. En vår där lagen får känna på varandra, men jag tror vi kommer fixa det bra.

Jennifer och lagkamraten Sophia Capaldi pustar ut efter ännu ett försäsongspass på den tidiga gräsplanen i Glimminge plantering.
– Det borde bli en bättre serie än förra året, menar Sophia. Samtidigt spelade vi mot både Bromölla och IK Wormo i fjol. Två riktigt bollskickliga lag som vi stod oss bra mot, men som nu återfinns i andra serier. Sen har jag absolut ingen koll på de andra lagen i årets serie, fortsätter Sophia. Jag har läst att många av lagen har rätt unga spelare, så det kommer sannolikt att bli högt tempo i matcherna. Vi är kanske inte seriens tempostarkaste lag, men har i gengäld mycket rutin, det får vi luta oss mot.

Den nykomponerade serien är av förklarliga skäl väldigt svår att förutsäga. Kullabygdens DFF borde kunna
hamna högt upp tillsammans med Hittarp som trillade ur division 1. Laholm är en joker tillsammans med Eskilsminnes Akademilag.

För Västra Karups damlag väntar nu resor till nordvästra Skåne och södra Halland. Men också en sväng med föreningsbussen till Älmhult, Hässleholm och Röke.
– Vi är bra på att åka buss, skrattar Sophia Capaldi. Resan till Bromölla i fjol var också rätt lång.
– Många av lagen i nordvästra Skåne har man mött många gånger så därför ska det bli spännande att ställas mot helt nya lag, en rolig utmaning, fyller Jennifer Mårtensson i.

Sophia och Jennifer tillsammans med övriga Karupstruppen har en ganska tydlig målsättning inför säsongen.
– Vi ska klart och tydligt satsa på att hamna högt upp i tabellen, säger Sophia Capaldi. Nu har vi förvisso Hittarp i serien och det kommer bli tufft, men att hamna strax bakom dom är verkligen möjligt. Vi har tränat tre gånger i veckan, uppslutningen har varit mycket bra och vi har en stor trupp. Jag tror på oss, konstaterar Sophia. Västra Karups
seriepremiär är borta mot seriefavoriten Hittarp på annandag påsk. Lika bra att ta tjuren vid hornen direkt.

TEXT & FOTO: Roger Bengtsson