Klik venligst
SPORT 2021-06-10 KL. 05:25

Nya padelbanor på Kalkvägen i Båstad

Padelbanor fortsätter att ploppa upp runt om på Bjäre. Nu har industriområdet nedanför gamla tågstationen berikats med två nya banor som passar bra för de som vill spela sent.

Nya padelbanor på Kalkvägen i Båstad

Sporten padel har exploderat senaste åren och intresset verkar hålla i sig. I Båstad fortsätter byggandet av nya banor. De senast färdigställda banorna ligger i industriområdet ovanför Kalkan. Det är företaget Malens Padel AB tillsammans med Eddie Bengtsson bygg som står bakom dessa.

En bit av parkeringen på Eddies fastighet har gjorts om till två nya padelbanor.
– Vi har gjort markarbete men sen är det spanjorer som bygger banorna, förklarar Eddie Bengtsson.

Med läget utan boende bredvid så kommer de kunna erbjuda spel på banorna till midnatt.
– Vi tycker den ligger bra i ett industriområde för då stör den inga boende. Varken belysning eller ljud får störa boende och det gör det inte här, säger Jan Idsäter från Malens Padel.

Med padelbanor, Attilas gym, IronShape gym och X-bowl med bowling och padel så har det blivit lite av ett sportcenter i industriområdet.
– Det är ett bra läge ganska centralt med gång och cykelavstånd till både Båstad och Hemmeslöv, säger Jan.

Det börjar bli många padelbanor i Båstad med omnejd.
– Jag tror det finns plats för ännu fler banor. Tänk bara när barnverksamhet inom padel kommer igång i större skala, säger Jan och fortsätter.
– På dagtid finns det lediga banor men det är tider på sommaren och helger när alla vill spela då det blir en kamp om att få speltid.

Nu ska banorna spelas in i några dagar för att sanden ska in i mattan. Banorna bokas genom Matchi.


Padelbanor i kommunen:
I Båstad, inräknat Hemmeslöv och Norrviken, finns nu 15 padelbanor. I Grevie är det 3 stycken och Förslöv, Västra Karup och Segelstorp har varsin. I Östra Karup byggs nu två banor vid Äppelgårdens Golfbana. Totalt 21 padelbanor.

Text & foto: Peter Jakobsson