Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2017-12-22 KL. 11:36

Real Madrids ungdomsakademi till Båstad

Real Madrids ungdomsakademi till Båstad

Ett av världens bästa klubblag delar till sommaren med sig av sina fotbollskunskaper i Båstad. I slutet av juni blir det möjligt för flickor och pojkar mellan 8 och 14 år att under ett par dagar tränas och inspireras av Real Madrids ungdomsakademi och deras internationella fotbollsskola.

Det är mellan den 25 och 29 juni som det blir storfrämmande på Örebäcksvallen. Real Madrid Foundation besöker då den lilla byn vid havet för att hålla ”clinics” för intresserade fotbollskids. Barnen delas upp i två åldersgruppen där den yngre gruppen tränar under två dagar medan den äldre har ytterligare en dags fotbollslektioner.

Från Båstad GIF.s sida är man naturligtvis nöjda över att ha lyckats ännu ”landa” ett storlag till Örebäcksvallen.
– Superkul att dom kommer till just vår anläggning, menar Johan Zetterberg, ordförande i Båstad GIF.
– För klubben betyder det ytterligare exponering men allra roligast är det att alla fotbollsungdomar på Bjäre får en unik möjlighet nästa sommar. Man får träningar med inspiration och kunskap direkt från en av världens största och bästa klubbar. Jag hoppas att alla ungdomar tjejer och killar ser vilken möjlighet detta är, säger Johan Zetterberg.

Real Madrid Foundation clinics har arrangerat träningar i Sverige sedan 2015. Nästa sommars besök i Båstad blir första gången som storklubbens utbildningssatsning landar i Skåne.

Träningslägret kommer att hållas mitt under pågående fotbolls-vm i Ryssland, något som kommer att märkas då det planeras för en rad kringaktiviteter för de fotbollstränande ungdomarna samt deras familjer och anhöriga.
– Vi ska försöka skapa en härlig fotbollsfest och ett bra värdskap för ”Real Madrid Foundation”, säger Mikael Hammarström på Båstadföretaget Care of Sport, som är medarrangör av lägret.

TEXT: Roger Bengtsson