Klik venligst
SPORT 2023-01-03 KL. 14:30

Rekordbidrag till spontanidrotten

Av Peter Jakobsson

Med runt 200 löpare och många som var på plats för att heja på dem var det bra kommers runt Sylvesterloppet. Rekord i insamlade pengar kommer ge spontanidrotten på Bjäre en ny skjuts.

Rekordbidrag till spontanidrotten
Flera hundra samlades till Sylvesterloppet på nyårsafton. Detta gav ett rekordbidrag till spontanidrotten på Bjäre. Foto: Peter Jakobsson

Flera hundra hade samlats i och vid idrottshallen i Strandängsskolan till det traditionella Sylvesterloppet på nyårsafton. Alla pengar som kom in på startavgifter och försäljningen av lotter, fika och korv går oavkortat till spontanidrottsprojekt på Bjäre. I år blev det ett rekord med totalt ytterligare 23 670 kronor som tillfördes kassan.
– Det är vi så galet glada över! Det kom in mycket mer än tidigare, även jämfört med innan pandemin. Vi hade förvisso höjt startavgifterna lite men det gjorde inte den stora skillnaden, säger arrangör Johan Olmarker.

Utöver alla löpare var det många som kom till Sylvesterloppet för att heja på vänner eller bara känna gemenskapen.
– Det var fantastiskt kul att se så många på plats. Kanske var det besöksrekord, konstaterar Johan.


Johan Olmarker arrangerar Sylvesterloppet tillsammns med systern Lotta. Foto: Peter Jakobsson


Till denna gång hade Johan ett knep som han tror kanske bidrog till att ge extra pengar till spontanidrotten.
– Jag sa ju till folk att korv och annat kostade MINST det som det stod och sen fick man lägga extra om man ville. Detta gjorde nog en del. Vi sålde ju bra med lotter, fika och korv.

Pengarna som kom in ska komma gå till att utveckla Strandängsplanen samt att det blir lite underhåll av annat som satts upp tidigare.
– Är det någon som har en bra idé på spontanidrottsprojekt som kan göras så får de gärna lägga in ett förslag till Sportshoppen. Bara det är något som är tillgängligt för alla, säger Johan.