SPORT 2023-10-25 KL. 11:12

Slutade etta och kvalificerade sig för Skåneserien

Av Johan W Jönsson

Båstads GIF:s P15-lag lyckades med bedriften att vinna sin serie. Det innebär att laget nästa år kvalificerat sig för Skåneserien. Enligt klubben kan det vara första gången någonsin som ett ungdomslag i Giffen kvalificerat sig dit.
– Killarna har tränat väldigt bra hela året och de hatar att förlora, ler lagets tränare Magnus Kjellsson.

Slutade etta och kvalificerade sig för Skåneserien
Båstads GIF:s P15-lag tog hem sin serie och får nästa år spela i Skåneserien. Det är kanske första gången klubben lyckats kvalificera sig för den serien. Foto: BGIF

Förlora slapp laget göra under höstsäsongen. På nio matcher blev det åtta segrar och ett kryss. Seriesegern säkrades redan i den näst sista omgången.

– Spelarna har gjort det bra och det känns jättekul att vi får ta klivet upp i Skåneserien som är ett pinnhål upp. Förhoppningsvis ska vi kunna hävda oss även där, säger Kjellsson.

Spelarna är födda 2008 och 2009. I serien ”P15 Nordvästra A, höst” har de tampats mot lag som Eskilsminne, Höganäs, Landskrona och Hittarp.

– Det är aldrig lätt att vinna en serie och det har varit en bra och jämn serie. De andra lagen har tagit poäng av varandra men vi har inte haft några riktiga plumpar.

Kjellsson hyllar sitt gäng som träningsvilligt och lyhört. De har tränat bra under hela säsongen och har lyckats applicera tempot och noggrannheten därifrån till matcherna.

– Killarna hatar att förlora, skrattar Magnus och fortsätter:

– Vissa matcher har vi varit rejält pressade men de står på sig och ger sig inte förrän domaren har blåst av. Kämpainsatsen har varit väldigt bra varvat med fin fotboll.

Vad har ni spelat för fotboll?

– En effektiv fotboll. Det kan låta tråkigt men vi försöker spela fotboll bakifrån. De långa bollarnas tid är förbi sedan länge. Vi rullar så mycket det går men gör det inte för svårt.

Vad har ni för möjligheter i Skånerserien?

– Det får vi se men jag är rättså hoppfull kring att den här gruppen ska få vara intakt. Får den vara det så finns det stora möjligheter att fortsätta att leverera även i en tuffare serie.

Seriesegern säkrades genom att besegra ett annat svartvitt lag i Landskrona BoIS på bortaplan med 2-1. I den avslutande matchen slogs Munka Ljungby tillbaka med 5-1.

Efter den matchen firades seriesegern med guldhattar, Pommac och pizzabuffé i klubbstugan. Det blev en lite överraskningstillställning.

– Det tyckte vi att de var väl värda. Det var väldigt trevligt. Hoppas att de har fått mersmak för det här med framgång på fotbollsplanen så att de vill kämpa vidare, säger coach Kjellsson.