SPORT 2022-02-23 KL. 14:00

Sportlovspingis med grekisk mästare

Av Peter Jakobsson

Under sportlovet var det fritt fram att prova på bordtennis i gympasalen på Östra Karups skola. Många tog chansen då det inte hör till vardagen att få testa att spela med ett före detta pingisproffs.

Sportlovspingis med grekisk mästare
Före detta pingisproffset Maria Christoforaki, till vänster, spelade tillsammans med barnen som provade på bordtennis på sportlovet. Foto: Peter Jakobsson

På plats i gympasalen på tisdagseftermiddagen fanns tidigare pingisproffset och grekiska mästaren Maria Christoforaki, nu tränare hos Laholms BTK Serve. Hon är även nyligen anställd av Svenska Bordtennisförbundet för att lyfta svensk flick- och dampingis.

När tidningen besökte gymnastiksalen var det ett 30-tal barn som spelade pingis både på pingisborden och bredvid.
– Strax efter vi öppnade var det 50–60 barn som kom så det var riktigt många ett tag. Vi visste inte vad vi skulle förvänta oss men det är fler än vi trodde, säger Maria Christoforaki som spelade med barnen.

Ljudet av studsande pingisbollar knattrade i lokalen tillsammans med barnskratt och tjoande över bra eller sämre slag.
– Alla är glada när de spelar pingis. Jag har aldrig sett någon spela pingis, duktig eller inte, som inte tycker det är kul, säger Maria som är stolt över att hon får leva sin dröm och syssla med pingis på heltid.


Maria Christoforaki är tränare på Laholms BTK Serve och även anställd av Svenska Bordtennisförbundet för att lyfta flick- och dampingis. Foto: Peter Jakobsson.


När Maria var pingisproffs var hon på flera världs- och europamästerskap. Nu tävlar hon inte längre.
– Min passion är nu att vara coach.

Barnen gav inte Maria någon match men uppskattade att spela med henne.
– Man märker att flera har talang. Hoppas fler vill spela mer efter detta, säger Maria.

Ska börja med pingisträningar regelbundet i Östra Karup
Med start 3 mars kommer några spelare från Laholms BTK Serve att hålla i pingisträningar i Östra Karups idrottshall. Under sex torsdagar kommer de ha träningar och sedan utvärdera om intresse fanns så det är värt att fortsätta. Dessa tillfällen är gratis.