Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2017-10-14 KL. 15:53

Tillförsikt trots Rögles svaga säsongsinledning

Tillförsikt trots Rögles svaga säsongsinledning

Rögles tredje raka säsong i SHL skulle bli vintern då laget på allvar började blanda sig i slutspelsdramatiken. Efter en säsongsinledning som närmast kan beskrivas som en totalkrasch är det många som undrar hur det står till i Rögle BK och hur klubben ska reda ut det här.

– Ambitionen inför säsongen var topp tio och det blir det, svarar Rögleanfallaren Daniel Widing när Bjäre Nu undrar hur säsongen ska sluta efter den miserabla inledningen på SHL-spelet.
Rögles öppning har inte bara varit poängfattig utan det som oroar mest är kanske att laget släpper in mängder av mål och i långa stycken har sett bleka, håglösa och oorganiserade ut i sitt spel.
En ljusning syntes i hemmaderbyt mot Malmö där Rögle kunde vinna med 8-7 efter förlängningsspel men några dagar senare var ”villrådiga” Rögle tillbaka i tvärtorsken mot Djurgården hemma i Lindab Arena, 2-6.
Olycksfåglarna kraxar och avgångskraven mot tränaren Anders Eldebrink, sportchefen Anders ”Masken” Carlsson, spelarimporter, busschauffören och nötsteken i arenarestaurangen har kommit allt tätare och osakligare, trots att SHL-säsongen inte ens är en månad gammal. Prövade supportrar sliter sitt allt tunnare hår och konstaterar att Rögle BK och total harmoni är två storheter som sällan är särskilt kompatibla.
Mitt i stormens öga står en spelartrupp och försöker få ordning på grejorna. Inte minst rutinerade anfallaren Daniel Widing som är tillbaka på isen efter förra säsongens svåra knäskada. Widing beskriver därför de senaste veckorna med dubbel måttstock.
– Tudelad känsla. För egen del är det kul att vara igång och få spela ishockey igen efter den långa frånvaron. Lagmässigt är det såklart jobbigt när vi fått den här tunga start som vi fått.

I vilka delar har ni framförallt saker att jobba på?
Det defensiva spelet som inte bara handlar om spelet i egen zon utan det gäller över hela banan när vi inte har ett puckinnehav. Vi måste börja lita på varandra att alla gör rätt saker.

Hade ni behövt fler tuffa träningsmatcher på försäsongen?
Nej, det har inget med det att göra. Vi hade en bra mix av träningsmotstånd.

Hur skulle du beskriva stämningen i truppen?
Stämningen är god ändå. Känslan är att det fortfarande är tidigt på säsongen och det finns tid att rätta till saker. Alla vill göra rätt.

Hittar du den där riktigt goa ”kriga-för-klubbmärket-känslan” i omklädningsrummet?
Med de karaktärer vi har i laget så finns det en stark vilja och engagemang för att vinna varje kväll.

Du med din gedigna erfarenhet och meritlista har ju varit med om tuffa perioder förr, vad är det för små detaljer, små steg man måste börja fixa med för att det ska vända?
Det handlar om att fortfarande tro på det vi har börjat på och inte gå ifrån det vi sagt och tränat på. Vi måste ge varandra energi varje dag när vi kommer ner till träningen.

Vad är det jobbigaste i situationen?
Det jobbigaste är att inte vinna matcher och att inte få spelet vi vill ha att fungera för tillfället. Självklart är det tråkigt för alla runtomkring som engagerar sig i Rögle BK på ett eller annat sätt och att vi inte kan leva upp till våra förväntningar men om vi går runt och tänker på det så blir det inte bättre.

Hur slutar säsongen för Rögle?
Vi har satt topp tio som mål och det blir det.

TEXT: Roger Bengtsson
FOTO: Lasse Mauritzson