Klik venligst
SPORT 2024-04-12 KL. 09:00

V75 med Magnus Blom

Av Magnus Blom

Ingen jackpott på V75 den här lördagen, men det är ändå som vanligt en intressant omgång där Bergsåker i Sundsvall är skådeplatsen. Därför har det blivit många extra timmar i lopparkivet i hopp om att hitta de bortglömda vinnarna som höjer utdelningen.

V75 med Magnus Blom

Häng med på genomgången och mina tankar.

V75-1: Lång distans med bilstart. Risken/chansen (välj det ni vill) är att det blir full körning från start. 4) The Flying Eagle flög bokstavligen till ledningen för Magnus A Djuse och höll bra som tvåa. Upp i klass nu, men från spets är han kusen att slå även om 1) Mellby Knekt säkert kommer att göra ett försök tillsammans med rutinerade Jorma Kontio. 12) Jackpot vann över den långa distansen i årsdebuten efter 1.13,5/s.700 och har säkert siktat hit. Kretsen jublade dock inte när det blev sämsta spåret. 2) The Pirate står bra inne i loppet pengamässigt och ska köras barfota runt om som vid segern näst senast. Aktuell från kanonläge bakom bilen.

V75-2: Kort distans med bilstart. Även här lär det bli kubbning om täten mellan flera ekipage. 4) Kingen Mearas kom med två raka segrar innan besöket i Norge för en knapp månad sedan. Då avancerade Daniel Wäjersten sin adept i spåren fram till utvändigt ledaren men slocknade redan i slutsvängen. Det är möjligt att han vantrivdes i snömodden. Revanschsugen nu från bättre läge. 2) Spike M.M. hade fyra raka innan han gick på pumpen senast från utvändigt ledaren. Har slickat såren och ska streckas tidigt. 9) J.J.Detgårbranu lever verkligen upp till det häftiga namnet och är obesegrad efter fem starter. Bakspår nu försvårar förstås uppgiften, men de växlar upp till amerikansk van och Mats E Djuse kör igen. Mitt drag i omgången är 5) Dalens Elvis som blir härligt bortglömd. För tre starter sedan pep han till ledningen och släppte och avgjorde säkert när luckan kom. Senast såg han kaxig ut som fastlåst för Henrik Svensson och lyste om form. Nu blir det extra intressant då det blir barfotadans för första gången i 15:e starten. Se upp!

V75-3: Medeldistans med bilstart för bronsdivisionen där det är fördel för ston. 3) Riet Hazelaar var tvåa bakom toppstoet Zeudi Amg förra året i samband med elitloppshelgen. Nu gör hon första starten för Daniel Wäjersten där träningsrapporterna går i dur. Hon får första rösten. En annan kanonmärr är 4) Mahala som gör första starten i år på svensk mark efter en mindre lyckad vistelse i Frankrike. Hon är ett tidigt streck. 1) Kingsplayer Pellini är Wäjerstens andra bidrag och kommer att rattas av Björn Goop. Måste tas i beaktning då han kommer att få en fin resa från innerspår. En luring är 6) Balotelli Face som fått tre genomkörare i kroppen och är anmäld barfota runt om vilket är ett klart plus. 12) Kendall Jackson är kapabel och ska gå barfota direkt efter fyra månaders vila. Men från bricka tolv bakom bilen blir det normalt tufft.

V75-4: Ett härligt kallblodslopp över fyra volter. Trots 40 meters tillägg bör 13) Sol Storm ha en vettig segerchans tillsammans med Hanna Forslin och ekipaget blir också mitt singelstreck. Sjuåringen är under kraftig utveckling och har tagit fyra segrar på fem starter i år. Vid förlusten fick han sträcka vapen mot vindsnabbe Tekno Jerven. För att ge sin skyddsling extra fart rycker dessutom Hanna skorna runt om. Motbud finns det gott om och de som lär bjuda tuffast motstånd 5) Brageson och 6) Blomsterprinsen som står 20 meter före.

V75-5: Lång distans med bilstart för silverdivisionen där det är fördel för ston. Tipsnicken går till 2) Jerka Sting som var ute på V75 senast och avslutade då med skarpa 09,5/s.700 i spåren vilket räckte till en fjärdeplats bakom Triton. Nu står Claes Sjöströms sjuåring perfekt till för att nå spets där han biter ifrån sig bra. Barfota runt om är ytterligare ett plus. 6) Winterburn var osannolikt bra senast då han trots ett lopp utvändigt ledaren bara gick ifrån till slut. Jobbigt läge igen bakom bilen, men en liknande insats igen räcker långt.

V75-6: Gulddivisionen gör upp över medeldistans med bilstart. Det är också andra uttagningen till Paralympiatravet och trots att det bara är åtta hästar anmälda håller det hög klass. Och det ser ut att bli ett trekejsarslag. Hemmatränaren Daniel Wäjersten har det bra förspänt under dagen och bakom 2) Mellby Jinx har en vettig chans om han hittar till front. En som kommer att utmana i början är 4) Castor The Star som vann årsdebuten på Gävle även om det inte slog gnistor om insatsen. Loppet har säkert fört fram formen en hel del. 1) Kentucky River fick ett passivt lopp i årsdebuten då han blev tvåa bakom Borups Victory. Han avslutade med full fart över mål och intrycket var femstjärnigt. Kan knappast vara med från start, men skulle luckan uppenbara sig blir han farlig då kapaciteten är skyhög.

V75-7: Diamantstoet med två volter utgör avslutningen. Känslan är att här kan det skrälla, så plocka fram målarpenseln och strecka så många plånboken tillåter. Högst kapacitet har nog 9) Mi Amore Bros, som slogs bland kulltopparna i fjol som fyraåring. Nu gör hon årsdebut och det är alltid vanskligt, men Daniel Redén brukar inte slarva med träningen. 10) Dutchess Sun gör debut för Daniel Wäjersten som inte startat på ett halvår. Intressant direkt, trots läget. 7) Never to Young gick bra efter galopp senast. Bättre spår nu och där framme med klaff på loppet. 5) Mercedes Hall vann lätt från ledningen senast. Knepigt spår nu och längre distans gör henne till en outsider.

V75-förslaget är på 1920 rader och kostar 960 kronor.

V75-1: 1,2,4,12

V75-2: 2,4,5,9

V75-3: 1,3,4,6,12

V75-4: 13 Sol Storm

V75-5: 2,6

V75-6: 1,2,4

V75-7: 5,7,9,10

Lycka til!