Klik venligst
SPORT 2023-11-07 KL. 13:43

Välkänt ansikte tar över som ny tränare i Båstad

Av Johan W Jönsson

Markus Arvidsson är namnet på Båstads GIF:s nya herrtränare. Han har varit verksam på ungdomssidan i klubben i över tio år och är alltså välbekant med klubben.
– Det känns som ett roligt och bra steg i min tränarutveckling. Jag tror att vi har goda möjligheter till en rolig och framgångsrik säsong 2024, säger Arvidsson.

Välkänt ansikte tar över som ny tränare i Båstad
Markus Arvidsson är ny tränare för Båstads GIF:s herrlag. Foto: Peter Jakobsson

Båstad gick skilda vägar med förre tränaren Charlie Boson innan säsongen var slut. De tillfälliga tränarna lyckades tillsammans med spelarna rädda division 5-kontraktet.

Nu har Giffen gjort klart med en ny tränare I Markus Arvidsson. Han känner väl till klubben och ser fram emot sitt nya tränaruppdrag på hemorten.

– Jag ser stor potential i föreningen då vi har en stor och fin ungdomsverksamhet. Det finns dessutom en bra befintlig stomme i truppen med seniora spelare.

– Just mixen - att det finns en bra stomme samt att det kommer många duktiga killar underifrån, som jag känner sedan tidigare, gör att jag tycker att det känns spännande.

Vilken fotboll står du för som tränare?

– Jag har varit på ungdomssidan och lär ut en modern fotboll. Det är en offensiv och passningsinriktad fotboll med hög press på motståndarna. Rolig fotboll!

Utöver att han är ungdomstränare i Giffen så är han aven ledare i Halmstads BK:s P14-lag. Det uppdraget kommer han att fortsätta med parallellt med sitt nya tränarjobb.

– Det är fullt upp med fotbollsaktiviteter på kvällarna för min del. Det är en intressant och bra miljö att vara i Halmstad som man får med sig mycket ifrån.

Markus bor i centrala Båstad. I det civila är han företagschef på Swedbank i Malmö. Han kombinerar alltså ledarskapet på såväl jobb som fritid. Men hur hinner han med?

– Jag har bara två intressen i livet. Det är jobbet och fotbollen. Som tur väl är hela familjen fotbollsintresserad. Vi umgås mycket i samband med fotbollen. Annars hade det inte gått.

Båstads herrlag blir Markus första seniorlag som tränare. 42-åringen är dock trygg i sin ledarroll och han känner sig redo för utmaningen.

– Jag har över tio års erfarenhet från bankväsendet att leda vuxna människor. Det i kombination med att jag har så mycket fotbollstränarutbildning och erfarenhet gör att jag känner mig lugn.

Vad har du för mål med din tränargärning?

– Att utveckla välfungerande lag som gör bra prestationer. Då har man goda möjligheter att vinna matcher. Jag har ett bra jobb i det civila och siktar inte på att bli professionell tränare.

– Jag ser det som ett privilegium att ha ett sidouppdrag upp till mitt civila arbete som jag är väldigt intresserad av och tycker är väldigt roligt, säger Arvidsson.

Markus känner till truppen sedan tidigare och har även hunnit med att ha individuella möten med de flesta spelarna. Han tror att laget har mer potential än vad som visades i år.

– Jag tror att det finns mycket större potential i laget än vad som kom ut föregående säsong. Jag ser mycket positivt på nästa säsong och det är där fokus ligger.

– Får vi de yngre spelarna att känna sig mer hemma i spelsättet och de äldre spelarna att komma lite mer till sin rätt finns goda möjligheter att göra bra prestationer.

Har klubben någon målsättning kring vad de vill med herrlaget?

– Det får du nästan ta med styrelsen. Men det jag fått till mig är att jag ska säkerställa att vi spelar en positiv och bra fotboll samt att vi har en bra miljö för att skola in våra duktiga ungdomsspelare i seniorfotboll.

Det blir en rolig division 5-serie nästa säsong med flera derbyn mot grannklubbar. Utöver möten med Grevie är Förslöv nya underifrån och Västra Karup uppifrån.

– Det blir många fotbollsfester. Jag är hoppfull om att jag tillsammans med de andra tränarna ser till att det blir roliga matcher som ökar fotbollsintresset i kommunen, avslutar Arvidsson.