SPORT 2022-09-22 KL. 21:19

Vinst för Rögle på Norrlandsbesök

Av Joakim Ormsmarck

Efter en inledande vinst mot Brynäs med 5-4 efter mål på övertid hemma i Ängelholm var det ikväll bortapremiär mot ett Luleå som även de gick segrande genom första omgången efter en betryggande seger med 3-0 mot nykomlingarna HV71.

Vinst för Rögle på Norrlandsbesök

Rögle kom till spel utan forwarden Adam Edström som fortfarande befinner sig på New York Rangers NHL-camp samt skadade Oskar Ståål Lyrenäs som enligt klubben är borta hela veckan.

Det var ett piggt Rögle som uppenbarligen trivdes i den norrländska miljön och som satte full fart direkt i första perioden. Drygt nio minuter in i matchen kunde Adam Tambellini trycka in en retur och det var bara början. Tre minuter senare var det Marco Kasper som var sist på pucken i en rörig sekvens framför motståndarnas kasse och kunde utöka till 0-2. Mindre än två minuter senare hittade Dennis Everberg fram till Zaar som bombade dit 0-3-målet vilket var resultatet efter första perioden.

Andra perioden såg länge ut att bli mållös men det skulle komma att bli Luleå som fick sista ordet när Tyrväinen fick in pucken med två sekunder kvar av perioden i numerärt överläge, efter att Rosdahl åkt på en utvisning med mindre än en minut kvar av perioden.

Tredje perioden inleddes med ett piggare Luleå som uppenbarligen fått lite ny energi av reduceringsmålet precis innan paus. Efter att de första fem minuterna delvis ha dominerat spelat kom så 2-3-målet efter Julius Honka lyckats näta efter ett skott från relativt långt håll.

I mitten av tredje perioden fick Rögle möjlighet att spela fem mot tre efter att Luleå åkt två utvisningar, på fem- respektive två minuter. Ett powerplay som först verkade rinna skåningarna ur händerna innan William Wallinder kunde få till ett välplacerat skott som innebar 2-4 vilket också blev slutresultatet.

På lördag väntar Skellefteå AIK innan det bör av söderut igen för Rögle BK.