Klik venligst
Klik venligst
SPORT 2018-03-18 KL. 10:17

World Padel Tour kommer till Båstad

World Padel Tour kommer till Båstad

I januari blev det officiellt att World Padel Tour - världens officiella padeltour - kommer till Sverige och Båstad sommaren 2018. Detta är den första Open-tävlingen i norra Europa för sporten som växer explosionsartat. I tävlingen, som äger rum den 23–29 juli, deltar alla världens bästa spelare.

Nu kan arrangörerna presentera ett samarbete med Zlatan Ibrahimovic och hans Padel Zenter som nyligen invigdes. Tillsammans med Padel Zenter vill Swedish Padel Open skapa största möjliga intresse för padelsporten i Sverige genom ett unikt evenemang i världsklass med alla världens bästa spelare på plats i Båstad. Under tävlingsveckan utlovas även en mötesplats för innovativa företag och padelintresserade näringslivs- och sportprofiler.

I ett pressmeddelande skriver man att sommarens turnering är ett bra skyltfönster för sporten, något som kommer att leda till att fler kommer att vilja testa padel. Padel är Europas snabbast växande sport och många nya padelcentrum växer fram i Sverige.

Målsättningen med evenemanget är att vi ska ha svenska spelare i världselitens topp 10 inom fem år. Detta är den näst högsta kategorin av tävling och nästa år kommer även världens bästa damer att finnas på plats.
– Vi är glada över att detta nya evenemang kommer till Båstad, efter att tennisens damvecka lagts ner, säger Urban Johansson, Tournament Director Swedish Padel Open (tidigare Tournament Director för tennistävlingarna i Båstad och Stockholm). Båstad är det självklara valet för denna padelfest. Här finns Sveriges bästa arena, unik atmosfär samt högklassiga hotell och restauranger.
– Vi är glada att kunna arrangera den första tävlingen utanför iberiska halvön och ser verkligen fram emot att komma till Båstad där tennisen varit så framgångsrik under många år, säger Mario Hernando, Director General de World Padel Tour.