Enligt resesajten Secret Escapes väljer de flesta svenskar som bokar en lyxresa i höst att stanna i Sverige. Bokningsstatistiken för årets höstresor visar att Båstad är tredje populäraste destinationen. Toppar gör Stockholm följt av Göteborg.

Det är en tydlig trend från 2016 då London var den mest bokade destinationen följt av Köpenhamn och Malmö.

I år väljer allt fler svenskar att sätta guldkant på tillvaron genom att boka en lyxig höstresa för hela familjen. Men ny statistik från resesajten Secret Escapes visar alltså att det är lyxen i Sverige som lockar de flesta.
– Bokningarna visar i år att svenska resenärer lockas av vårt nya starka utbud av förstaklass-hotell och fantastiska upplevelser i Sverige. Många inspireras av att bo med extra hög kvalitet på populära svenska orter, säger Gustaf Peterson, försäljningschef för bolaget i Sverige, i pressmeddelandet.

Jämfört med föregående år kan man se ett trendbrott, att höstens bokningar rör sig mot lyxiga inrikesresor. Förra årets bokningar toppades av huvudstäder i Europa. New York och London är fortfarande populära destinationer att söka på, men när det kommer till faktiska bokningar ligger Sverige nu i toppen, enligt Secret Escapes.

Mest bokade destinationer 2017:
1. Stockholm
2. Göteborg
3. Båstad
4. London
5. Karlaby
6. Malmö
7. Smögen
8. New York
9. Köpenhamn

Statistiken är hämtad från Secret Escapes databas över bokningar gjorda av personer inom Sverige och baseras på 9538 bokningar gjorda under augusti och september.

TEXT: Peter Jakobsson
BILD: Hotel Skansen