Dirigenten och kompositören Jonas Nydesjö har arrangerat om Helsingborgsbandet The Sounds nya låt Safe and Sound. Resultatet är en filmisk och drömlik version framförd av Helsingborgs Symfoniorkester samt Maja Ivarsson och Felix Rodriguez från The Sounds.

Dirigenten, arrangören och kompositören Jonas Nydesjö har gjort sig ett namn bland annat genom sina oväntade musiksamarbeten.
– Den här typen av förvandlingar av musik är mitt jobb. Jag bearbetar låtar och flyttar in dem i orkestervärlden. Jag har gjort många liknande samarbeten men jag och The Sounds har aldrig träffats förut. Det är alltid utmanande och spännande att träffa nya samarbetspartners, säger han och Maja Ivarsson håller med.

The Sounds är rockbandet från Helsingborg som släppt sex album och under drygt 20 år lagt hela världen för sina fötter. Om inte Corona-pandemin hade satt stopp, hade bandet just nu turnerat i USA. Istället öppnade sig möjligheten till ett samarbete med Helsingborgs Symfoniorkester.
– Det är helt fantastiskt att sjunga med HSO. En mäktig upplevelse men också lite läskig eftersom det är något som ligger väldigt långt från vår bekvämlighetszon. Man får koncentrera sig och vara på tårna hela tiden. Vi har gjort över 2 000 gig med The Sounds och i vanliga fall kan vi nästan spela i sömnen, säger Maja Ivarsson som är sångerska, låtskrivare och frontfigur i bandet.

Hör Maja Ivarsson, Felix Rodriguez och HSO framföra låter Safe and Sound på www.helsingborgskonserthus.se