För sjunde året i rad blir det julklappsinsamling där bjärebor hjälper bjärebor.

Väldigt många som bor runt om på Bjärehalvön har det väldigt bra men det finns också de som av olika anledningar har det tuffare att få ekonomin att gå runt. Något som sällan syns på ytan men som känns på insidan för de som drabbas. En stor del av dessa är barnfamiljer där föräldrarna inte har möjlighet att köpa julklappar till sina barn.

Barnfattigdom i Sverige handlar, enligt Rädda Barnen, sällan om att barn får gå hungriga eller frysa. Utan ofta handlar det om att barn i familjer som lever i ekonomisk utsatthet är mindre delaktiga i samhället och saknar känslan av att kunna förverkliga sina drömmar.

I sju år har bjärebor hjälpt bjärebor genom att samlas kring en julklappsinsamling för dessa barnen och deras familjer, så även i år. Bakom satsningen står Bjäre NU och Fyrens församling.

Enkelt går det till som så att om du vill bidra köper du en julklapp som du slår in, antecknar vad den innehåller och lämnar sedan in på Bjäre NUs redaktion eller på Turistbyrån i Båstad. Julklapparna delas ut via Fyrens Församling som i sitt arbete har kontakt med många av dem som behöver hjälp. Alla är välkomna att kontakta församlingen, oavsett om det är som förälder eller som far- och morförälder. Insamlingen är för barnen men egentligen lika mycket för de vuxna som nu får en möjlighet att ge en present som de annars inte haft möjlighet att köpa.

Den som vill skänka presenter är välkommen till redaktionen på Axelstorpsvägen 2, kom in eller lägg julklappen utanför dörren eller lämna till Turistbyrån under arbetstid måndag till fredag.

TEXT: JENICA PAULSSON