TOREKOV 2023-02-03 KL. 10:31

Bygglovet klart för nya radhus i Torekov

Av Carina Nilsson

Riksbyggen har fått bygglov för kvarteret Sandhamn i Torekov och planen är att börja bygga i vår.

Det kommer att bli 19 radhus i etage, med 5 – 7 rum och kök.

Bygglovet klart för nya radhus i Torekov
Riksbyggen ska börja bygga radhus i Torekov under våren och kommer sedan att fortsätta bygga hyresrätter. Bild: Riksbyggen

För ett år sedan började man med markarbeten och sprängningar i centrala Torekov intill Ica för att gräva ner ledningar och annat till de nya bostadsområdena i området som benämna Sunnan 10.

Nu har bygglovet för den första etappen vunnit laga kraft och Riksbyggen planerar för att börja bygga kvarteret Sandhamn i vår.

– Torekov är en fantastiskt fin ort och från riksbyggens sida är vi väldigt glada över att kunna bidra med fler bostäder, säger Theodor Alexandris som är marknadsområdeschef på Riksbyggen i ett pressmeddelande.

Det nya kvarteret får en central placering i byn med närhet till både service och havet.


Både radhusen och lägenhterna får en central placering i Torekov. Foto: Riksbyggen


Radhusen byggs i etage och har en flexibel planlösning där köparna kan välja mellan 5–7 rum och kök. Husen förbereds för installation av både solceller och laddstolpar och till formen är de inspirerade av klassiska skånska gathus.

– Vi vill skapa attraktiva hem för den som söker ett bekvämt boende. Det finns möjlighet till minst fyra sovrum och på tredje våningen finns takterrasser med utsikt över byn och havet, säger Kristin van der Reep som är sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen bostad sydväst.

Försäljningen av de nya radhusen kommer att starta efter påsk.

Riksbyggen planerar även för hyreslägenheter i ett kvarter som fått namnet Klapperhamn, och som kommer att placeras intill Sandhamn. Här ska bolaget bygga 18 hyreslägenheter. Lägenheterna är ettor, tvåor och treor och mellan 35 – 66 kvadratmeter stora. Även hyreslägenheterna kommer att börja byggas under 2023 enligt företagets planering.